Flott 5. plass i Hordablæsten.

Forrige helg reiste Uskedal skulemusikk til Bergen for å delta i Hordablæsten i Grieghallen sammen med Rosendal skulekorps. Etter iherdig øving de siste månedene og to generalprøve-konserter i begge bygdene satt stykkene de framførte som et skudd. Det ble overhørt en kommentar til dirigent Nick Hughes, at om ikke det hadde vært for ørene hans, hadde nok gliset gått helt rundt.

Siste finpuss på hotellet.

For stort sett alle musikantene fra Uskedalen, var dette en førstegangs opplevelse, og forventningene var nok litt uklare. Det råda stor nervøsistet og spenning i salen, før det ble konstatert at gruppa, i 3. divisjon, kom på 5. plass med 91 poeng. I tilbakemelding fra en av dommerene kan vi lese “Kjekt å høre på, og deilig at slike samarbeid kan fungere så godt, og være til gjensidig glede for begge korps. Takk for konserten – håper dere gjør slike konserter så ofte dere kan!” – og det er absolutt noe vi planlegger å fortsette med!

Utan mat og drikke duger helten ikke. Felles måltid på Fridays.

I tillegg til fremføringa og festkonsert etterpå, var det lagt inn tid til øving på hotellet, litt shopping og felles måltid. Samla gjeng på omlag 60 stykker, med musikanter, foreldre og noen søsken, hadde en kjempeflott opplevelse, og styret i USM sender en stor takk til Rosendal skulekorps som har arrangert det hele.

Tekst: Uskedal Skulemusikk
Foto: Rosendal Skulekorps
Nett: Thor Inge Døssland