I går blei det lagt ut ei melding på spleisen til operasjon for ME-sjuke Eirik Aksnes. Han skulle ha vore på veg til operasjon, men det måtte utsetjast for andre gong. I haust blei operasjonen i Tyskland avlyst på grunn av koronasituasjonen. No var planen operasjon i Spania, men også denne gongen måtte det utsetjast. Familien er glade for at dei no også kan fortelja at Eirik har fått plass på ein ny pleieheim med kompetanse på alvorleg ME.
Dei avsluttar meldinga slik: “Mens noen smører seg med solkrem, smører vi oss med tålmodighet og håper at vi får gjennomført operasjonen så snart som mulig.”
De kan lesa heile oppdateringa her:

I dag skulle vi egentlig ha vært på vei til operasjon. Dato for operasjon var satt til 21. juli. Vi hadde bestilt hotell, ambulansefly, koronatesting og ambulanse til og fra flyplass. Men i forrige uke fikk Eirik en hevelse i nakke-og arm som viste seg å være en blodpropp i forbindelse med den intravenøse næringen som han har fått. På grunn av dette måtte vi dessverre utsette operasjon i minst tre måneder til. Eirik har det etter forholdene greit og gir ikke opp.

Da koronaviruset spredte seg i høst, fikk vi, som vi opplyste om i forrige oppdatering, avlyst operasjonen i Tyskland. I mellomtiden jobbet vi for å finne andre alternativer og fikk anbefalt en kirurg i Spania. Derfor er det nå Spania og ikke Tyskland som vi planlegger å få gjennomført operasjonen i.

En gledelig nyhet oppi det hele er at Eirik har fått plass på et nytt pleiehjem med kompetanse på alvorlig ME, noe som vil avlaste pårørende og som vil kunne gi den oppfølgingen og pleien som han trenger og fortjener.

Mens noen smører seg med solkrem, smører vi oss med tålmodighet og håper at vi får gjennomført operasjonen så snart som mulig.

Spleisen finn de HER.

Nett: Thor Inge Døssland
Foto: Håvard Sætrevik, Grenda