På inspirasjonssamlinga til SMAK AV KYSTEN i Bergen 16. mars vart fiskematprodusenten Hjønnevåg tildelt prisen Årets smak av kysten – produsent 2021. Organisasjonen Smak av kysten har langt over 100 medlemer frå heile landet. Dagleg leiar, Marit Hjønnevåg, var i salen, men visste ikkje noko om tildelinga. Det var ei uventa og gledeleg utmerking, noko som verkar motiverande og gir inspirasjon i det daglege arbeidet. Hjønnevåg har tidlegare motteke ei rekkje prisar i NM i sjømatprodukt. Les meir kva juryen skriv i si grunngjeving:

Kåringa “Årets SMAK AV KYSTEN PRODUSENT 2021 tildeles Brødrene Hjønnevåg AS for å holde på tradisjoner md å produsere førsteklasses fiskeprodukter av ferskt råstoff og stadig utfordre seg på nye og spennende samarbeid. Av grossisten hylles de for alltid å sette kvaliteten i høgsetet, og heller gå tom for varer når det er uvær på havet enn å fire på kravene. Hjønnevåg er en stolt og tradisjonsrik bedrift som har levert prisbelønt kvalitet helt siden 1948. Der siste årene har produsenten utmerket seg gjennom nye samarbeidsprosjekter med andre bransjeaktører som Bien Restauranter. Sammen produserer de nydelig persetosk til hjemmemarkedet. Slik viser Hjønnevåg kreativitet og tilpassingsdyktighet i henhold til et marked i endring.”

Tekst/nett: Kristian Bringedal
Foto: Pressemelding