Utrolig nok fortsatte et perfekt festivalvær til tross for dystre spådommer. Rammene var derfor perfekt for nok en nydelig festivaldag. Utrolig nok ble værgudenes velvilje både matchet og toppet av artistene scenen. Denne kvelden ble akkurat den festen Festidalen- publikumet fortjente. Torgeir Waldemar er Norges Neil Young og passer perfekt som åpning på lørdagen. Et litt røffere lydbilde kler dette bandet. Fin start.


Hedda Mae er en av de nye pophåpene det er knyttet størst forventning til. Hedda Mae kommer rett fra Bergenfest til Festidalen og bekrefter at hypen er helt ekte og vel fortjent. Et meget kompetent band med en sprudlende og sjarmerende Hedda Mae i spissen blir veldig bra. Fin fortsettelse.


Car.Pool vant vestlandssatningen i 2020 og bandet fremstår enda mer potent i 2022 enn de gjorde da undertegnede så dem sist under 100dagar-festivalen, like før pandemien satte verden på pause. Med herlige Dream On setter de i gang med sin energiske poprock med smakfulle nikk mot åttitallet. En tøff versjon av Blondies Heart Of Glass stadfester inspirasjonskildene. Dette er steintøft! Jeg gleder meg allerede til neste Car.Pool-konsert.


Skambankt er rett og slett et steintøft rockeband. Bandet gjør sin avskjedsturné i sommer og de er tydelig inspirert til å avslutte på en skikkelig måte. Skambankt med Terje Winterstø i spissen lager liv med sin fengende rock og publikum er godt med på notene under godlåter
som Skambankt og O dessverre. Tøft!


Med dette er festen utvilsomt et faktum og da Kjartan Lauritzen dundrer i gang koker det på jordet. Med supertrommis Tarjei Strøm som både visuelt og auditivt krydder blir dette akkurat så fett som forventet. Kjartan Lauritzen er en ekte og genuin type og beviser gang på gang en egen evne til å treffe publikum med sin feelgood-rap. Festen er et faktum!

Bilete er henta frå avslutningskonserten med Gabrielle.


Årets dronning er utvilsomt Gabrielle. Artisten har jobbet seg opp i eliteserien og stiller med en produksjon som ikke står tilbake for noe! En stilig og ren scenografi med en stor skjerm som levende backdrop bak et firemanns-sterkt band står klar for å «serve» dronningen. Dette funker som en kule! Gabrielle klubblåter gjør seg godt live og spesielt gitarist Håkon
Sagen får sine tilmålte øyeblikk der han virkelig får skinne! Men hun som skinner aller mest er Gabrielle som loser oss dansende inn i den varme sommernatten. Fantastisk!


Oppsummert må vel denne utgaven av Festidalen være en stor suksesshistorie. Været er alltid en premissmaker for festival-liv. Når dette klaffer så ettertrykkelig blir det meste bra. Festidalen er en musikkfest og musikalsk ble dette en superfin opplevelse. Da håper jeg man
tilgir de lange køene i baren.


Snakkes i 2023!

Tekst/foto: Marius Mathisen
Nett: Kristian Bringedal