Etter å ha «gjemt seg» bak trommene i nesten 40 år, slipper Bjørn Moe den 10. februar debutalbumet «Angel Number Seven», der han også viser seg frem som låtskriver og vokalist. I september 2021 slapp han sin aller første singel «The Book», som ble svært godt mottatt. Siden har han gitt ut seks singler, og har allerede trollbundet flere med sin sjelfulle og kraftige stemme. Nå kommer debutalbumet med ti låter, hvor han også viser at han er en habil låtskriver. Bjørn Moe er allerede kjent av mange som en dyktig og kreativ trommis. 

På sitt debutalbum henter han inspirasjon fra hele verdens rytmelandskap, og  tar like gjerne en tur til Afrika som til Midtøsten eller Karibien. 
Tittelsporet til albumet er for eksempel skrevet i 7/8 takt, noe som er et litt uvanlig valg for en “poplåt”. Det fascinerende er at disse rytmiske krumspringene er utført så elegant og sømløst, at lytteren nesten ikke legger merke til det, men rett og slett bare blir dradd med inn i låten. Disse litt finurlige rytmiske grepene i låtskrivingen, gir både tittelsporet og debutalbumet en distinkt karakter, og en personlig signatur. Selv om Bjørn Moe i hovedsak beveger seg i landskapet pop og rock, har musikken hans elementer fra både jazz og world-music, noe som skaper en spennende atmosfære på albumet.

Bjørn Moe har imponert stort på singlane han har gitt ut. No kan vi gle oss til albumet “Angel Number Seven” blir sleppt 10.februar. Singel med tittelsporet blir sleppt ei veke før.

Bjørn Moes debutalbum er en fortelling om kjærlighet, familiebånd og røtter, men også en historie om eventyrlyst og selvutvikling. 
Låten «The Island» tar oss med til et eksotisk mentalt fristed, mens «Sometimes» drodler rundt det evige spørsmålet: Hva hvis? 
«The Light Will Shine Again»  ble skrevet etter at han opplevde to dødsfall i nær familie på svært kort tid, og handler om at alt som forsvinner rundt oss, aldri blir helt borte, men etterlater både mentale og fysiske spor. Albumet avsluttes med «Mothers and Fathers», en sterk låt om røtter og familiebånd, der Thommas Schønberg sitt nydelige gitarspill og Spellemannsvinner Gina Aspenes sin nesten utenomjordiske bakgrunnsvokal, mot slutten av låten, får hårene til å reise seg i nakken. 

Bjørn Moe leverer ti godt gjennomarbeidede låter, sydd sammen av tittelen på albumet, «Angel Number Seven».
Bjørn Moe forklarer valget av albumtittel slik:
«– Da jeg skrev teksten til tittelsporet «Angel Number Seven» gjorde jeg mye research rundt tallet syv. Med bakgrunn i syv-takten som låten er skrevet i, ønsket jeg å fortsette temaet rundt tallet, også i teksten. Jeg fant mye spennende om syvtallet, men bet meg spesielt merke i noen betydninger av «Angel number seven» som appellerte til meg.
Selv om jeg verken er spesielt religiøs eller alternativt åndelig, traff disse betydningene noe i meg, i forhold til hvor jeg er i livet for øyeblikket. I tillegg passet de godt til temaet i flere av de andre låtene som jeg allerede hadde skrevet.”
Kort oppsummert ber «Angel number seven» oss om å søke kunnskap og forståelse, stole på vår indre stemme og vår visdom, og være åpne for nye ideer og ha tro, selv når livet byr på utfordringer. «Angel number seven» minner oss også om å ikke ta menneskene rundt oss for gitt, men å vise våre kjære hvor mye de betyr for oss.
Og sist, men ikke minst: Stol på at du er på rett vei, og gi ikke opp drømmene dine!

Bjørn Moe er født og oppvokst i Odda i Hardanger, men har levd mesteparten av sitt musikalske liv i Bergen. I 2019 kjøpte han og konen en stor gammel villa og flyttet til Uskedalen. Tanken var å få både spillerom og plass til å drive med sine kreative yrker, musikk, design og billedkunst.
Så kom det som vi vet en pandemi, de fleste spillejobber ble avlyst, og Moe fikk plutselig ekstra god tid til å utforske nye veier i musikken. Med all den ufrivillige fritiden, sprang det ut en vokalist og låtskriver av trommisen, som hevder å ha hatt mikrofonskrekk hele livet. Den mikrofonskrekken ser ut til å begynne å slippe taket. 
Det er ikke flust av trommeslagere som også er vokalister, og som skriver både musikken og tekstene sine selv. Bjørn Moe gjør det, og dette debutalbumet er vel verdt å bruke 41 minutter på å spille gjennom.

Albumet er innspilt i Demningen Studio på Sotra, med Eirik Grønner som produsent.
Eirik Grønner har også jobbet med artister som Kurt Nilsen, Endre Nordvik, Tor Endresen, Odd Nordstoga, Marion Ravn m.fl.
Debutalbumet slippes 10. februar til alle strømmestjenester, og på fysisk format på CD. 
Som en liten teaser slippes tittelsporet til albumet 3. februar, en uke før selve albumslippet.

Albumet har fått ei nydeleg innpakning (sjå også bildet øverst) designa av kona til Bjørn, Monica Hansen, som driv Mokka Design. Absolutt mange gode grunnar til å sikra seg eit signert eksemplar!!

Bjørn Moe holder i første omgang releasekonserter på Iris Scene i Odda 18. februar og på Madam Felle i Bergen 25. februar. Forhåndsalget er allerede svært godt i gang, og da håper Bjørn å se mange kjente og ukjente. Jungeltelegrafen er den beste reklamen og derfor blir han glad om vi hjelper med å spre ordet! Billetter er å få kjøpt på TicketCo til begge konserter, Odda klikk HER og Madam Felle klikk HER
Med seg til å presentere mitt debutalbum har Bjørn Moe plukket en bukett av noen av de fineste musikerne han fant:

BJØRN MOE – vokal / trommer
LARS HAMMERSLAND – piano / orgel
FRANK ROBERT FAUSKANGER – gitarer
SVEIN HENNING BERSTAD – bass
GINA ASPENES – kor / perc
KRISTIN BERGSVIK – kor / perc

Tekst: Presseskriv
Foto: Tor Helge Øygarden
Nett: Thor Inge Døssland