Søk
 
Kontakt oss
Kontakt uskedalen.no:
Tips til redaksjonen
E-post: uskedalen.no
Kristian Bringedal
Tlf nr:915 31 487
Svein Rimestad
Tlf nr:911 09 868
Vidar Haugland
Tlf nr:488 91 464
Hans Ordin Østebø
Tlf nr:907 56 032
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kontakt Uskedal Utvikling
E-post
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bli medlem
Årspriskr 200.-
Kontonr. 1503 39 82329
Last ned giro
VIPPS 512870
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nettsider frå Uskedalen
Festidalen
Uskedal Idrettslag
Uskedal elveeigarlag
Aktivitetar i Uskedal

Schizofren lørdag på Festidalen

01.07.2018
Klikk på bilete for full storleik
Hkeem
 

Et særdeles variert lørdagsprogram innfridde delvis. Uansett vil Festidalen 2018 gå inn i historiebøkene som en av de aller triveligste.
 
Ingebjørg Bratland
Det var gledelig og se at svært mange hadde tatt turen til Dønhaug tidlig for å få med seg Ingebjørg Bratland. Bratland har med sin folkemusikkbakgrunn en unik tilnærming til musikk. Hennes fraseringer kombinert med iørefallende popmelodier er noe helt spesielt. Konserten begynner med Ingen som du. En pop-perle med et viktig budskap som passer perfekt til Festidalens Tru du er noko-motto. Stemningen settes umiddelbart.
Bror kommer som andrelåt. Vi snakker umiddelbar gåsehud. 
Oslonatta føyer seg inn i rekken med fine låter, men viser samtidig at selv ikke Ingebjørg Bratland treffer pitchen 100% alltid. På andre refreng har hun imidlertid sunget seg varm og også de høye tonene sitter som de skal. Kun for deg går litt på autopilot, men det går fort over når bandet har fått spilt seg litt sammen.
Så kommer de fine låtene på rad og rekke. Hysj hysj hysj og Fordi eg elskar deg er akkurat så vakre som utsikten over fjorden. Her er det bare å nyte.
 
Stjernene er et annet høydepunkt før Bratland takker for seg og sine. Selv om det knaket bittelitt i kompet noen ganger er dette meget godt levert og en nydelig start på lørdagen.

Terningkast: 5 
Klikk på bilete for full storleik
Fanny Andersen
Fanny Andersen
I rekken over unge flinke kvinnelige vokalister føyer Fanny Andersen seg fint inn. 
Andersen beveger seg musikalsk i et rendyrket pop/EDM-landskap og har oppnådd imponerende streamingtall på sine første utgivelser. Andersen spretter inn på scenen med låta ”Party Girl”. En funky start på konserten og intensjonen er klar. Her skal det lages fest.
Å si det tar av er en overdrivelse, men Andersen og bandet viser potensiale. Not a toy viser at hun virkelig kan synge og at ekstrastemmene på tape egentlig er helt unødvendige.
On my own låter frisk og Kids har fortjent hit-statusen. Konserten blir allikevel til tider en transportetappe. Men fortsatt koser vi oss skikkelig i solsteiken på Dønhaugjordet.
 
Terningkast: 4
 
Hkeem
Hkeem har tydelig gått VG-lista-skolen og roper tidsriktig ut USKEDALEN- ER DET NOE LIV? Både titt og ofte. Til tross for at det hele oppleves litt tilgjort og krampeaktig responderer ungdommen slik det forventes. Det tettes til foran scenen og armene strekkes i været på oppfordring. Det er vel slik det skal være. Hkeem har med seg to DJ-er som stort sett trykker stopp og start på tapen med kompet som hovedpersonen rapper og synger på. Undertegnede kommer nok aldri til å forstå konseptet ”konsert uten instrumenter” og det hele blir litt karaokefest. Når det er sagt er Hkeem både en dyktig sanger og rapper. Han åpner med Ghettoparasitt som er en låt med viktig budskap. Hkeem er en positiv fyr som har mye viktig på hjertet. En som meg og Urettferdig er bra låter og Hkeem selv er en funky fyr. Allikevel klarer vi ikke helt å bli kvitt karaokefølelsen. Til slutt får publikum også hiten Fy Fan.  Den låter faktisk akkurat like bra som på Spotify. Faktisk nøyaktig likt!
 
Terningkast: 3
 
Kamelen
Kamelen er et urbant fenomen. Eller er det? Dette var tydeligvis det mange hadde ventet på. Der Hkeem leker med kinaputt driver Kamelen med dynamitt. Det var i alle fall slik det kunne virke. Med Kjeltring som førstelåt er lista lagt. Kamelen har en troverdighet som rapper og en teft for gode linjer. (No pun intended) 
Det e´digg forteller Kamelen fra scenen. Publikum synes også at dette er skikkelig digg og responderer deretter.  
Det er tydelig at Kamelen og hans gjeng har det gøy på scenen og energien smittes fra scene til sal og det koker skikkelig under Beng beng beng. 
Hon e´fin tilegnes Kamelens kjæreste som er i publikum og låten fremføres med inderlighet og kjærlighet. Ambivalent er rett og slett en skikkelig fin låt med substans og mening. 
Kamelen selv er berømt for sine stagedives og på andre forsøk sitter det perfekt også på Festidalen. 
 
Ikke perfekt, men nesten fra Kamelen.
 
Terningkast: 5 
Klikk på bilete for full storleik
Kamelen.
Fagernes Yacht klubb
Coverband på Festivalen er kanskje litt kontroversielt, men når vi snakker Fagernes Yacht klubb som fyller Rockefeller og USF hvert eneste år, er det greit å bryte noen prinsipper.
Det finnes mange 80-talls coverband rundt om kring. Det som er så fint med Fagernes Yacht klubb er at dette er helt fritt for ironi. Dette er ingen parodi på 80-tallet men en hyllest til all den fantastiske musikken. Her får vi Roseanna og Africa fra Toto, Boys of Summer fra Don Henley, I Wanna Dance with Somebody fra Whithney Houston, All Night Long og Dancing on the Ceiling fra Lionel Richie. 
Når disse låtene fremføres med enorm energi av dyktige folk blir det gøy! 
Det er også påfallende å observere hvor tidløs denne musikken er. Publikum synger med på låter som var store hits lenge før de var født. Det er spesielt vakkert å se en stor ungdomsgjeng juble når de gjenkjenner pianointroen fra Journeys Don´t stop Believing fra 1981. Det er visst håp for ungdommen allikevel! Og på Dønhaug er det fest!
Terningkast 5

Raga Rockers
Raga Rockers er en dinosaur i norsk rockehistorie. Bandet har holdt det gående mer eller mindre siden 1982 og omtales i Norge som en av de fire store innen rocken. Aller størst var Raga Rockers rundt 1990. Da gikk det sport i å kunne synge Hun er fri på rams og Noen å hate var noe av det tøffeste man kunne høre på. Disse to fikk vi også høre, til slutt, under Raga Rockers konsert på lørdag. Bare så synd at veien dit i beste fall var en ren transportetappe.
Raga er rett frem kompromissløs rock´n´roll og det er kanskje for mye å forlange noe publikumsfrieri fra Krohn og gjengen. Allikevel tenker jeg at litt engasjement og energi ikke er for mye å forlange. Første del av konserten fremstår rett og slett som en nokså langdryg affære. Bandet spiller desidert høyest på dette årets festival uten at vi nødvendigvis hører bedre etter av den grunn. Helt krise er det ikke. Rundt og rundt er en herlig seig rocker, men vi har hørt den betydelig bedre før. Ekspander eller dø er et ørlite friskt pust i rett-frem-rocken. Men mest av alt står publikum og venter. 
Forbudte følelser låter som den skal og Eivind Staxrud får imponere litt på gitar. Og så; endelig: etter å ha tatt runden ut av scenen får vi Noen å hate og Slakt som ekstranummer.
 
”Det var på tide!” sa en publikummer ved siden av meg... 
 
Raga Rockers er en dinosaur. Kanskje er det slik at ikke alle dinosaurer bør graves frem igjen? I kveld føltes det litt som om vi så Raga Rockers 30 år for sent. 
 
Terningkast: 3
 
Så er det hele over! Festidalen 2018 er historie. Helt avslutningsvis må jeg få si at det er viktig at vi aldri tar opplevelser som dette for gitt. Festidalen gjenoppstår hvert år på grunn av at enkeltpersoner orker og ønsker å gjøre en innsats. Ildsjeler som legger ned utallige timer for å gi oss minner for livet. 
 
Jeg vil få benytte anledningen til å takke dere som år etter år jobber for å gi oss en slik kvalitetsfestival i den vakreste bygda. (Ingen nevnt, ingen glemt). 
Jeg er så stolt og imponert over alt dere får til. 
Tusen takk for i år og takk, takk, takk til alle dere som står bak festen på Dønhaug. 
Jeg bøyer meg i støvet!
 
 

Tekst og foto: Marius Mathisen

Nett:  Thor Inge Døssland

 
 
 
  Tilbake

 
Lesarbilete
Notisar
17.02.2019
Sveinung Pile på AP lista i Stad kommune.
Sveinung Pile ( 41 år ) frå Nedre Fet i Uskedalen er ført opp som nr. 28 på AP lista i nye Stad kommune. Hjartesakene hans er: Oppvekstsaker, næring og verdiskaping, forsvaret/HV og omstilling i ei digital og grønare framtid. Pile bur på Hjelle, har utdanning frå maritim næring, men har i dag arbeidet sitt innan kultur. Sveinung Pile er ein av grûndarane bak FestiDalen.

kb
17.02.2019
Thaivogna opnar fredag 22. februar.
Den populære Thaivogna i Uskedalen opnar etter vinteren fredag 22. februar kl. 14. Opningstida framover vert fredag - sundag kl. 14 - 20. Det er ny meny.

kb
14.02.2019
Årsmøte i Idrettslaget 19. mars kl. 20 i Gamleskulen.
Det vert med dette kunngjort at årsmøte i Uskedal Idrettslag vert 19. mars kl. 20 i Gamleskulen. Saker frå medlemene må vera sendt til styret v/ Chris Fossli innan 5. mars. E-post: chris.fossli@gmail.com  Røysterett på årsmøte har medlemer som er fylt 15 år og som har betalt årspengar.

Styret
13.02.2019
Naturprogrammet Helt naturlig med innslag frå Skorpo.
Det er no klarlagt at Jan Grønseth sitt program Helt naturlig vert synt på NRK 1. Fyrste episode av totalt fire er sett opp med sendestart i veka etter påske. Det er ikkje stadfesta i kva episode innsalget frå Johannes Hauge sitt tun på Skorpo kjem. Det vert kunngjort så snart redaksjonen veit meir.

kb
13.02.2019
Forvaltningskomiteen rår til oppstart av detaljreguleringsplan.
Forvaltningskomiteen har i møte 06.02.2019 rådd til at det vert starta arbeid med detaljreguleringsplan for felles småbåthamn på132/2 på Skorpo. Tiltakshavar er Sameige Skorpo Marina v/ Hans Skorpen. Hamna skal ha plass til 8 - 10 småbåtar. Det er Fylkesmannen som krev fullverdig planprosess.

kb
12.02.2019
Årsmøte i Uskedal Friluftslag, torsdag 21. februar.
Medlemslaga og andre interesserte vert innkalla til årsmøte i Uskedal Friluftslag torsdag 21. februar kl. 19 på Stemneplassen. Medlemslaga har høve til å møta med to representantar kvar. I tillegg til årsmøtesaker vert det lagt opp til drøfting om prioriterte oppgåver i åra framover.

Styret
11.02.2019
Årsmøte i Uskedal Helselag, tysdag 6. mars.
Det vert kunngjort at årsmøte i Uskedal Helselag er tysdag 5. mars kl. 19 i Gamleskulen. Saker frå medlemene må meldast til styret v/ Berit H. Myklebust innan 25. februar. Det er også fristen om nokon har søknader til helselaget om støtte.

kb
10.02.2019
Velkomne til kveldsgudsteneste kl. 19.30.
Soknerådet minner om at det er kveldsgudstenste i kyrkja i kveld kl. 19.30. Gudstenesta er ved sokneprest Reidar Ådnanes. Etter gudstenesta er det årsmøte i soknet med årsmelding, rekneskap og evt. andre saker.

kb
10.02.2019
Deltar i landskamp.
Thomas Heggøy, Gular, son til Magne Lorentz og Tove Myklebust Heggøy på Rabben Feriesenter, spring i dag 800 m for Norge i Nordenlandskampen i friidrett. Han er dermed på lag med Jakob og Filip Ingebrigtsen og dei andre mest kjende friidrettsutøvarane i landet.

tid
10.02.2019
Flott morsdagshelsing.
Grenda presenterer i dag ei fin helsing til alle mødre i samband med at det er morsdag.  Det er 8 elevar ved Kvinnherad vidaregåande skule som medverkar, og mellom dei er dei to uskedelingane Jonas Ridzivicius og Mats Løland Eik.  Dei andre er: Ida Prestnes, Isac Jørgensen, Erik Voster Solberg, Don Clifton Morstad Attille, Sander Valstad Torget og Rikke Løland Sælen.  Filmen varer ca. 10 minutt. De kan sjå den flotte helsinga ved å klikka HER.

tid
Siste Nyhende
16.02.2019
Lager for hjelpesendingar til Ukraina vi letta innsamlinga.
Tomod Myklebust i THK stifelsen har lenge vore på leit etter eit lager for innsamlng i samband med hjelpesendingar til Korosten i Ukraina. Med stor velvilje frå Terje Myklebust og Kåre Guddal i Uskedal Trelastlager er problemet inntil vidare løyst. Ledige lokale i Byggeriet, i det som tidlegare mellom anna har vore brukt til post, rammeverkstad og byggekontor, vert no lager for stiftinga i Kvinnherad. Eit lager vil letta innsamlinga og ved avtale kan ein no få levert varer. Ein slepp venta på den årlege innsamlinga og transporten til Ukraina.
15.02.2019
Prosten Nils Dahl frå Uskedalen bad folk byggja i stein.
Sokneprest og folkeopplysar Nils Griis Dahl ( 1778 - 1852 ) i Eidvindvik oppmoda folk om å byggja i stein. Sjølv fekkk han bygd ein 1,5 km lang steinmur rundt prestegarden i Gulen. NIls Dahl kjem frå Uskedalen og er den kjende presten og prosten Henrik Wergeand skriv om i diktet Brød at Steen og Aand av Striiler. Steinbygging var tema på Kvinnherad Senioruniversitet sitt møte i går der journalist og forfattar Eva Røyrane kåserte og synte bilete frå boka Av stein.
14.02.2019
Ver merksam på regulert vatn og utrygg is.
I god tid før vinterferien og seinare i  påskeferien legg SKL ut varsel om regulert vatn  og utrygg is på Mannsvatn i Uskedalen. Dette gjeld også elva frå demningen og ned til inntaksdammen som ligg nokre hundre meter lenger nede i lia. Reguleringa gjeld som sagt Mannsvatn og elva som forsyner Tverrelva Kraftverk på Haugland.
13.02.2019
Uskedalsmotiv på salsutstilling på Lagunen Storsenter.
Sist laurdag opna Aud Sørheim Myklebust ( f. 1935 ) utstilling på Lagunen Storsenter i Bergen. Det er ein rein salsutstilling med over 100 kunstverk av ulike salg, alt frå biletvev via trykk til måleri. Barnebarna hennar, Ingvild Reistad Myklebust og Annveig Myklebust Fjelstad, var med på opninga med song og musikalske innslag. Kunstnaren sjølv las eigne dikt og sa fram takk til alle som hadde hjelpt henne med å få dette til.
12.02.2019
Ny utlysing om støtte frå SpareBank 1-stiftinga.
Søknadsskjema frå SpareBank 1-stiftinga, Kvinnherad er lagt ut. Lag og organisasjonar registrert i Brønnøysundregisteret og med organisasjonsnummer kan no skriva søknader på gode prosjekt. Søknadsfristen er 12. mars. Det vert vurdert støtte til tiltak av ålmennnyttige føremål. Søknader skal skrivast og sendast elektronisk. Meir informasjon finn du på stiftinga si heimeside.
11.02.2019
Salmekveld med 20 salmar frå 7 musikalske tidsperiodar.
Salmar til alle tider er overskrifta på salmekvelden i Uskedal kyrkje måndag 18. februar kl. 19. Kantor Eva Megyesi har vald ut 20 salmar frå dei fyrste 200 salmane i Norsk salmebok. Salmane avspeglar salmetonen frå sju ulike tidsperiodar, frå folketonane til melodiar frå nyare tid. Når heile salmeboka skal syngjast på denne måten, er dette ei nyskaping og har truleg ikkje vore gjort før.
10.02.2019
Vindmøller i Uskedalsfjella er framleis med i vurderinga.
NVE sitt arbeid med Nasjonal ramme for vindkraft på land nærmar seg no slutten. Hovudrapporten skal offentleggjerast 1. april. I alt har dei peika ut 43 aktuelle område for utbygging over heile landet, og tre av desse omfattar deler av Kvinnherad.
Miljødirektoratet og Riksantikvaren har no kome med framlegg til område der dei ikkje ønskjer utbygging ut frå ulike verneinteresser. I Kvinnherad er det berre fjellområda i Mauranger som er tekne med her. Med dette er fjella kring Uskedalen framleis med i vurderinga.

09.02.2019
Vart kretsmeister i langrenn.
I dag vart det tradisjonelle Ulvikarennet arrangert.  Løpet gjekk i fristil, og rennet var også kretsmeisterskap for Hordaland i denne stilarten.  Rennet samla dermed eit stort tal deltakarar frå heile fylket.  Fleire løparar frå UIL deltok i rennet, og dei hevda alle seg godt i kamp med dei beste skiløparane i fylket.  Kari Bråtun gjekk heilt til topps i kvinneklassen.
09.02.2019
Aud S. Myklebust 84 år og med utstilling på Lagunen Storsenter.
I dag kl. 12 opnar Aud Sørheim Myklebust utstilling på Lagunen Storsenter. Utstillinga syner det store mangfaldet som særkjenner Aud sitt arbeid. Med over 100 kunstverk finn du biletvev, maleri og monotypi. Mange av tekstilprodukta er laga på veven i Fløyen, arbeidshytta hennar i Uskedalen. Fleire av bileta har motiv frå Ulvanoso. Utstillinga er open på Lagunen fram til 23. februar.
Sponsorar
Ospelunden
S. Rødsten Bilforretning A/S
Spar
Kvinnherad Vekstbedrift AS
Brødrene Hjønnevåg AS
Gros Blomster
Stord Lufthamn
Uskedal Båtlag
Auto 88
Kvinnherad Breiband
Kvinnherad Elektro
Zjakk Frisørsalong
Elins Matgleder
Uskedal Røyr og Multiservice
Solheim Turiststajson
kvinnheringen
Byggeriet
Kvinnherad Energi AS
Tysnes Sparebank
iDrift AS
grenda
Kvinnherad Renhold service
Sparebank 1 SR bank ASA
Kvinnherad Breiband
Utvikla av iDrift AS