Søk
 
Kontakt oss
Kontakt uskedalen.no:
Tips til redaksjonen
E-post: uskedalen.no
Kristian Bringedal
Tlf nr:915 31 487
Svein Rimestad
Tlf nr:911 09 868
Vidar Haugland
Tlf nr:488 91 464
Hans Ordin Østebø
Tlf nr:907 56 032
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kontakt Uskedal Utvikling
E-post
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bli medlem
Årspriskr 200.-
Kontonr. 1503 39 82329
Last ned giro
VIPPS 512870
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nettsider frå Uskedalen
Festidalen
Uskedal Idrettslag
Uskedal elveeigarlag
Aktivitetar i Uskedal

Schizofren lørdag på Festidalen

01.07.2018
Klikk på bilete for full storleik
Hkeem
 

Et særdeles variert lørdagsprogram innfridde delvis. Uansett vil Festidalen 2018 gå inn i historiebøkene som en av de aller triveligste.
 
Ingebjørg Bratland
Det var gledelig og se at svært mange hadde tatt turen til Dønhaug tidlig for å få med seg Ingebjørg Bratland. Bratland har med sin folkemusikkbakgrunn en unik tilnærming til musikk. Hennes fraseringer kombinert med iørefallende popmelodier er noe helt spesielt. Konserten begynner med Ingen som du. En pop-perle med et viktig budskap som passer perfekt til Festidalens Tru du er noko-motto. Stemningen settes umiddelbart.
Bror kommer som andrelåt. Vi snakker umiddelbar gåsehud. 
Oslonatta føyer seg inn i rekken med fine låter, men viser samtidig at selv ikke Ingebjørg Bratland treffer pitchen 100% alltid. På andre refreng har hun imidlertid sunget seg varm og også de høye tonene sitter som de skal. Kun for deg går litt på autopilot, men det går fort over når bandet har fått spilt seg litt sammen.
Så kommer de fine låtene på rad og rekke. Hysj hysj hysj og Fordi eg elskar deg er akkurat så vakre som utsikten over fjorden. Her er det bare å nyte.
 
Stjernene er et annet høydepunkt før Bratland takker for seg og sine. Selv om det knaket bittelitt i kompet noen ganger er dette meget godt levert og en nydelig start på lørdagen.

Terningkast: 5 
Klikk på bilete for full storleik
Fanny Andersen
Fanny Andersen
I rekken over unge flinke kvinnelige vokalister føyer Fanny Andersen seg fint inn. 
Andersen beveger seg musikalsk i et rendyrket pop/EDM-landskap og har oppnådd imponerende streamingtall på sine første utgivelser. Andersen spretter inn på scenen med låta ”Party Girl”. En funky start på konserten og intensjonen er klar. Her skal det lages fest.
Å si det tar av er en overdrivelse, men Andersen og bandet viser potensiale. Not a toy viser at hun virkelig kan synge og at ekstrastemmene på tape egentlig er helt unødvendige.
On my own låter frisk og Kids har fortjent hit-statusen. Konserten blir allikevel til tider en transportetappe. Men fortsatt koser vi oss skikkelig i solsteiken på Dønhaugjordet.
 
Terningkast: 4
 
Hkeem
Hkeem har tydelig gått VG-lista-skolen og roper tidsriktig ut USKEDALEN- ER DET NOE LIV? Både titt og ofte. Til tross for at det hele oppleves litt tilgjort og krampeaktig responderer ungdommen slik det forventes. Det tettes til foran scenen og armene strekkes i været på oppfordring. Det er vel slik det skal være. Hkeem har med seg to DJ-er som stort sett trykker stopp og start på tapen med kompet som hovedpersonen rapper og synger på. Undertegnede kommer nok aldri til å forstå konseptet ”konsert uten instrumenter” og det hele blir litt karaokefest. Når det er sagt er Hkeem både en dyktig sanger og rapper. Han åpner med Ghettoparasitt som er en låt med viktig budskap. Hkeem er en positiv fyr som har mye viktig på hjertet. En som meg og Urettferdig er bra låter og Hkeem selv er en funky fyr. Allikevel klarer vi ikke helt å bli kvitt karaokefølelsen. Til slutt får publikum også hiten Fy Fan.  Den låter faktisk akkurat like bra som på Spotify. Faktisk nøyaktig likt!
 
Terningkast: 3
 
Kamelen
Kamelen er et urbant fenomen. Eller er det? Dette var tydeligvis det mange hadde ventet på. Der Hkeem leker med kinaputt driver Kamelen med dynamitt. Det var i alle fall slik det kunne virke. Med Kjeltring som førstelåt er lista lagt. Kamelen har en troverdighet som rapper og en teft for gode linjer. (No pun intended) 
Det e´digg forteller Kamelen fra scenen. Publikum synes også at dette er skikkelig digg og responderer deretter.  
Det er tydelig at Kamelen og hans gjeng har det gøy på scenen og energien smittes fra scene til sal og det koker skikkelig under Beng beng beng. 
Hon e´fin tilegnes Kamelens kjæreste som er i publikum og låten fremføres med inderlighet og kjærlighet. Ambivalent er rett og slett en skikkelig fin låt med substans og mening. 
Kamelen selv er berømt for sine stagedives og på andre forsøk sitter det perfekt også på Festidalen. 
 
Ikke perfekt, men nesten fra Kamelen.
 
Terningkast: 5 
Klikk på bilete for full storleik
Kamelen.
Fagernes Yacht klubb
Coverband på Festivalen er kanskje litt kontroversielt, men når vi snakker Fagernes Yacht klubb som fyller Rockefeller og USF hvert eneste år, er det greit å bryte noen prinsipper.
Det finnes mange 80-talls coverband rundt om kring. Det som er så fint med Fagernes Yacht klubb er at dette er helt fritt for ironi. Dette er ingen parodi på 80-tallet men en hyllest til all den fantastiske musikken. Her får vi Roseanna og Africa fra Toto, Boys of Summer fra Don Henley, I Wanna Dance with Somebody fra Whithney Houston, All Night Long og Dancing on the Ceiling fra Lionel Richie. 
Når disse låtene fremføres med enorm energi av dyktige folk blir det gøy! 
Det er også påfallende å observere hvor tidløs denne musikken er. Publikum synger med på låter som var store hits lenge før de var født. Det er spesielt vakkert å se en stor ungdomsgjeng juble når de gjenkjenner pianointroen fra Journeys Don´t stop Believing fra 1981. Det er visst håp for ungdommen allikevel! Og på Dønhaug er det fest!
Terningkast 5

Raga Rockers
Raga Rockers er en dinosaur i norsk rockehistorie. Bandet har holdt det gående mer eller mindre siden 1982 og omtales i Norge som en av de fire store innen rocken. Aller størst var Raga Rockers rundt 1990. Da gikk det sport i å kunne synge Hun er fri på rams og Noen å hate var noe av det tøffeste man kunne høre på. Disse to fikk vi også høre, til slutt, under Raga Rockers konsert på lørdag. Bare så synd at veien dit i beste fall var en ren transportetappe.
Raga er rett frem kompromissløs rock´n´roll og det er kanskje for mye å forlange noe publikumsfrieri fra Krohn og gjengen. Allikevel tenker jeg at litt engasjement og energi ikke er for mye å forlange. Første del av konserten fremstår rett og slett som en nokså langdryg affære. Bandet spiller desidert høyest på dette årets festival uten at vi nødvendigvis hører bedre etter av den grunn. Helt krise er det ikke. Rundt og rundt er en herlig seig rocker, men vi har hørt den betydelig bedre før. Ekspander eller dø er et ørlite friskt pust i rett-frem-rocken. Men mest av alt står publikum og venter. 
Forbudte følelser låter som den skal og Eivind Staxrud får imponere litt på gitar. Og så; endelig: etter å ha tatt runden ut av scenen får vi Noen å hate og Slakt som ekstranummer.
 
”Det var på tide!” sa en publikummer ved siden av meg... 
 
Raga Rockers er en dinosaur. Kanskje er det slik at ikke alle dinosaurer bør graves frem igjen? I kveld føltes det litt som om vi så Raga Rockers 30 år for sent. 
 
Terningkast: 3
 
Så er det hele over! Festidalen 2018 er historie. Helt avslutningsvis må jeg få si at det er viktig at vi aldri tar opplevelser som dette for gitt. Festidalen gjenoppstår hvert år på grunn av at enkeltpersoner orker og ønsker å gjøre en innsats. Ildsjeler som legger ned utallige timer for å gi oss minner for livet. 
 
Jeg vil få benytte anledningen til å takke dere som år etter år jobber for å gi oss en slik kvalitetsfestival i den vakreste bygda. (Ingen nevnt, ingen glemt). 
Jeg er så stolt og imponert over alt dere får til. 
Tusen takk for i år og takk, takk, takk til alle dere som står bak festen på Dønhaug. 
Jeg bøyer meg i støvet!
 
 

Tekst og foto: Marius Mathisen

Nett:  Thor Inge Døssland

 
 
 
  Tilbake

 
Lesarbilete
Notisar
20.07.2018
Tverrelva Kraftverk er stengd ned.
Mange av småkraftverka i Kvinnherad er stengde ned grunna turre elvar og lite magasin. Dette gjeld også for Tverrelva Kraftverk på Haugland. Med stengd produksjon kan ein ikkje dra nytte av dagens høge straumpris.

kb
19.07.2018
Leppefiske er i gang.
Jostein Legland er fiskar på heiltid. Han har starta leppefiske med opning på landsbasis tysdag i denne veka. Legland har teiner ståande i Storsund og på nordsida av Skorpo. Leveringa er til oppdrettsnæringa.

kb
19.07.2018
Marit Sjøvangen på STATSRAAD LEHMKUHL.
Sjukepleiar Marit Sjøvangen frå Uskedalen er mønstra som medisinsk ansvarleg på seglskuta STATSRAAD LEHMKUHL og skal vera med på to etappar i The Tall Ships Race. Fyrste turen går frå Esbjerg til Stavanger. Neste tur går til Healingen i Nerderland. 65 skip er påmeld.

kb
17.07.2018
Rustne Menn til Huglo 28. juli.
Song- og musikkgruppa Rustne Menn skal ha allsongprogram på Huglo laurdag 28. juli. Framføringa vert på kaien ved Huglabutikken.  Motbakkeløpet Varden Opp vert skipa til same dagen.

kb
15.07.2018
Kristian Øvstebø vann Kvasshovden Opp.
Av 6 deltakarar i sin klasse vann Kristian Øvstebø Kvasshovden Opp i Ulvik, med tida 1.03.34. Nr. 2 fekk tida 1.09.35. Kristian er ein suveren vinnar og tida fortel litt om kor sterk løpar han er for tida.

kb
14.07.2018
Monsen passerte Eldbjørg og Lars langs stien.
kl. 13.30 i dag fekk vi sjå Eldbjørg og Lars Myklebust langs turstien mot Heinsæter i programmet Monsen minutt for minutt. Monsen og TV temaet gjekk forbi og uskedelingane vinka og vart zooma inn. Det var eit gildt møte. Dersom nokon har bilete, send til e-posten vår.

kb
14.07.2018
Bilete frå Uskedalen i BTsommar.
I BT laurdagsavisa finn vi to sommarbilete frå Uskedalen. Fotograf er Harald Sætre. Motiva er frå Beinavikjo i solnedgang og frå skiltet Bortover - Andre vegen ved SPAR. Nokre blinkskudd vert lagt ut i papirutgåva.

kb
13.07.2018
Eldbjørg og Lars er lenger framme på stien enn NRK teamaet og Monsen
I ei melding frå Hardangervidda og programmet Monsen minutt for minutt får vi vita at Eldbjørg og Lars Myklebust nett no er lenger framme på stien enn det som vert synt på NRK. I går såg vi nokre glimt av uskedelingane. Turen i dag går fram til Rauhelleren.

kb
12.07.2018
Hjortejaktvald med meir enn 20 dyr.
Av totalt 86 jaktvald på hjort i Kvinnherad har to vald i Uskedalen løyve til å skyta meir enn 20 dyr. Det er Kjærland/Myklebust/Ytre Rød med 30 dyr og Øvre Feet/Døssland med 20 dyr. Dei andre jaktvalda i Uskedalen har mindre enn 20 dyr i sine løyve.

kb
10.07.2018
Monsen minutt for minutt.
Uskedalen.no er kjend med at to uskedelingar skal vera med på NRK programmet Monsen minutt for minutt, 1. etappe frå Dyranut til Tuva. Start torsdag 12. juli. Fylg med. Meir og utfyllande innlegg kjem torsdag morgon.

kb
Siste Nyhende
21.07.2018
Skøyta NJØTHOLM med oselevarmodell på dekk.
Mange fekk eit vakkert syn i dag på Sandakaien. Motorskøyta NJØTHOLM frå Ålfjorden var inne på sitt faste sommarbesøk i Uskedalen. Ein oselvarmodell i 1/3 storleik stod på dekk i ei vogge. Modellen er bygd av Egil Mæland på Tysnes og er ein nøyaktig kopi av ein original færing av typen Oselvar. Eigar av NJØTHOLM er Aud (f. Hindøy) og Per B. Østensen.
21.07.2018
Ikkje stopp klipparane på Heio, men ta kontakt med dei ansvarlege.
Grasbanen på Heio vert i år klipt av to robotklipparar som vart kjøpt inn etter at Uskedal IL vart tildelt 68.000 kr frå Sparebankstiftinga til føremålet.  Dette har vist seg vellukka, og dei to klipparane samarbeider godt om jobben.  Einaste problemet har vore at klipparane har vorte parkert utan om ordning, og det har ført til at dei har vorte ståande i ro.
19.07.2018
Harald Sætre er ute med si 4. bok om veteranbåtar.
Boka 61 VETERANBÅTAR PÅ VESTLANDET vert lansert på Hamnadagane og Kysten si landsstemne i Haugesund i helga. Boka er Harald Sætre si 4 bok om veteranbåtar og fartyvern. Kapabel forlag med Otto Ertsland er utgjevar. Sætre er frå Uskedalen. Det vert arbeidd med å finna ei høveleg tid der forfattaren kjem til heimbygda for sal og presentasjon.
19.07.2018
Sommmarjobben min - Ida Marie og Christoffer på SPAR.
Innlegget i dag i serien Sommarjobben min handlar om Ida Marie Eidsvik ( 16 ) og Christoffer Støle ( snart 18 ). Begge har sommarjobb på SPAR Uskedalen, ein jobb  dei trivst godt i. Før har det vore meir tilfeldige sommarjobbar som plenklypping og anna form for hjelp. No er det meir alvor i den fyrste regulære sommarjobben der ein kan få tena sine eigne pengar.
18.07.2018
Minnerike dagar med Monsen minutt for minutt.
Eldbjørg og Lars Myklebust er tilbake i Uskedalen etter fem minnerike dagar på Hardangervidda saman med NRK og Lars Monsen. Turen starta på Dyranut og gjekk via Stigstuv, Rauhelleren, Heinsæter og fram til Tuva. DNT saman med NRK var arrangør og så langt vi veit, var det til saman sju kvinnheringar med i turfylgje.
17.07.2018
Knapt 50 % avling på 2. slåtten fører til formangel.
Fyrste slåtten var dårleg. Andre slåtten vert langt verre. Med rundt rekna 50 % avling så langt ser mange av bøndene myrkt på framtida. Det vert formangel og ein må leita etter mat og få kjøpt inn kraftfor med mykje fiber. Det er ikkje betre på beita. Graset visnar og turkar bort. Mange køyrer vatn til dyra på beite. 
16.07.2018
Sommarjobben min - Hanna og Amalie på Campingen.
Uskedalen.no held fram serien Sommarjobben min. Dette innlegget handlar om Amalie Hovden Rød og Hanna Tvilde, begge 16 år og nett ferdige som elevar på Rosendal ungdomsskule. Amalie og Hanna har vore ekstrahjelp på Rabben Feriesenter frå påsketider og framover. Begge vart spurde om å vera sommarhjelp, noko dei er svært glade for.
15.07.2018
Airbnb - internasjonalt bookingsystem for overnatting.

Uskedalen med to destinasjonar så langt er ein del av boookingssystemet Airbnb. Uskedalen.no har møtt nøgde kundar som har funne Uskedalen som eit reisemål på Airbnb. Ekteparet Vestad/Timofejera med dottera Kaja har budd i Beinavijkjo knapt ei veke. Dei kjem frå Stavanger og har berre godt å sei om leilegheten, bygda, naturen og daglege turmål i kommunen. På Airbnb finn vi to utleigeobjekt i Uskedalen, i Beinavikjo og på Skorpo.
15.07.2018
Forsongar i sin eigen 90 års dag.

Mange gjester, slekt og vener,  var samla i Trygve Haugland sin 90 års dag i Helgheim i går. Jubilanten var sjølv forsongar og song solo på Å, Vestland, Vestland. Trygve Haugland har ei djup og markert basstemme. Han vert ofte bedd om å ta tonen og leia allsongen i forsamlingar. Den eldste gjesten i 90 års dagen var Klara Døssland, snart 101 år.
Sponsorar
S. Rødsten Bilforretning A/S
Tysnes Sparebank
Brødrene Hjønnevåg AS
iDrift AS
grenda
Kvinnherad Breiband
Spar
Stord Lufthamn
Uskedal Båtlag
Elins Matgleder
Kvinnherad Elektro
Sparebank 1 SR bank ASA
kvinnheringen
Gros Blomster
Auto 88
Kvinnherad Renhold service
Zjakk Frisørsalong
Byggeriet
Kvinnherad Energi AS
Kvinnherad Vekstbedrift AS
Solheim Turiststajson
Uskedal Røyr og Multiservice
Kvinnherad Breiband
Utvikla av iDrift AS