Søk
 
Kontakt oss
Kontakt uskedalen.no:
Tips til redaksjonen
E-post: uskedalen.no
Kristian Bringedal
Tlf nr:915 31 487
Svein Rimestad
Tlf nr:911 09 868
Vidar Haugland
Tlf nr:488 91 464
Hans Ordin Østebø
Tlf nr:907 56 032
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kontakt Uskedal Utvikling
E-post
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bli medlem
Årspriskr 200.-
Kontonr. 1503 39 82329
Last ned giro
VIPPS 512870
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nettsider frå Uskedalen
Festidalen
Uskedal Idrettslag
Uskedal elveeigarlag
Aktivitetar i Uskedal

Schizofren lørdag på Festidalen

01.07.2018
Klikk på bilete for full storleik
Hkeem
 

Et særdeles variert lørdagsprogram innfridde delvis. Uansett vil Festidalen 2018 gå inn i historiebøkene som en av de aller triveligste.
 
Ingebjørg Bratland
Det var gledelig og se at svært mange hadde tatt turen til Dønhaug tidlig for å få med seg Ingebjørg Bratland. Bratland har med sin folkemusikkbakgrunn en unik tilnærming til musikk. Hennes fraseringer kombinert med iørefallende popmelodier er noe helt spesielt. Konserten begynner med Ingen som du. En pop-perle med et viktig budskap som passer perfekt til Festidalens Tru du er noko-motto. Stemningen settes umiddelbart.
Bror kommer som andrelåt. Vi snakker umiddelbar gåsehud. 
Oslonatta føyer seg inn i rekken med fine låter, men viser samtidig at selv ikke Ingebjørg Bratland treffer pitchen 100% alltid. På andre refreng har hun imidlertid sunget seg varm og også de høye tonene sitter som de skal. Kun for deg går litt på autopilot, men det går fort over når bandet har fått spilt seg litt sammen.
Så kommer de fine låtene på rad og rekke. Hysj hysj hysj og Fordi eg elskar deg er akkurat så vakre som utsikten over fjorden. Her er det bare å nyte.
 
Stjernene er et annet høydepunkt før Bratland takker for seg og sine. Selv om det knaket bittelitt i kompet noen ganger er dette meget godt levert og en nydelig start på lørdagen.

Terningkast: 5 
Klikk på bilete for full storleik
Fanny Andersen
Fanny Andersen
I rekken over unge flinke kvinnelige vokalister føyer Fanny Andersen seg fint inn. 
Andersen beveger seg musikalsk i et rendyrket pop/EDM-landskap og har oppnådd imponerende streamingtall på sine første utgivelser. Andersen spretter inn på scenen med låta ”Party Girl”. En funky start på konserten og intensjonen er klar. Her skal det lages fest.
Å si det tar av er en overdrivelse, men Andersen og bandet viser potensiale. Not a toy viser at hun virkelig kan synge og at ekstrastemmene på tape egentlig er helt unødvendige.
On my own låter frisk og Kids har fortjent hit-statusen. Konserten blir allikevel til tider en transportetappe. Men fortsatt koser vi oss skikkelig i solsteiken på Dønhaugjordet.
 
Terningkast: 4
 
Hkeem
Hkeem har tydelig gått VG-lista-skolen og roper tidsriktig ut USKEDALEN- ER DET NOE LIV? Både titt og ofte. Til tross for at det hele oppleves litt tilgjort og krampeaktig responderer ungdommen slik det forventes. Det tettes til foran scenen og armene strekkes i været på oppfordring. Det er vel slik det skal være. Hkeem har med seg to DJ-er som stort sett trykker stopp og start på tapen med kompet som hovedpersonen rapper og synger på. Undertegnede kommer nok aldri til å forstå konseptet ”konsert uten instrumenter” og det hele blir litt karaokefest. Når det er sagt er Hkeem både en dyktig sanger og rapper. Han åpner med Ghettoparasitt som er en låt med viktig budskap. Hkeem er en positiv fyr som har mye viktig på hjertet. En som meg og Urettferdig er bra låter og Hkeem selv er en funky fyr. Allikevel klarer vi ikke helt å bli kvitt karaokefølelsen. Til slutt får publikum også hiten Fy Fan.  Den låter faktisk akkurat like bra som på Spotify. Faktisk nøyaktig likt!
 
Terningkast: 3
 
Kamelen
Kamelen er et urbant fenomen. Eller er det? Dette var tydeligvis det mange hadde ventet på. Der Hkeem leker med kinaputt driver Kamelen med dynamitt. Det var i alle fall slik det kunne virke. Med Kjeltring som førstelåt er lista lagt. Kamelen har en troverdighet som rapper og en teft for gode linjer. (No pun intended) 
Det e´digg forteller Kamelen fra scenen. Publikum synes også at dette er skikkelig digg og responderer deretter.  
Det er tydelig at Kamelen og hans gjeng har det gøy på scenen og energien smittes fra scene til sal og det koker skikkelig under Beng beng beng. 
Hon e´fin tilegnes Kamelens kjæreste som er i publikum og låten fremføres med inderlighet og kjærlighet. Ambivalent er rett og slett en skikkelig fin låt med substans og mening. 
Kamelen selv er berømt for sine stagedives og på andre forsøk sitter det perfekt også på Festidalen. 
 
Ikke perfekt, men nesten fra Kamelen.
 
Terningkast: 5 
Klikk på bilete for full storleik
Kamelen.
Fagernes Yacht klubb
Coverband på Festivalen er kanskje litt kontroversielt, men når vi snakker Fagernes Yacht klubb som fyller Rockefeller og USF hvert eneste år, er det greit å bryte noen prinsipper.
Det finnes mange 80-talls coverband rundt om kring. Det som er så fint med Fagernes Yacht klubb er at dette er helt fritt for ironi. Dette er ingen parodi på 80-tallet men en hyllest til all den fantastiske musikken. Her får vi Roseanna og Africa fra Toto, Boys of Summer fra Don Henley, I Wanna Dance with Somebody fra Whithney Houston, All Night Long og Dancing on the Ceiling fra Lionel Richie. 
Når disse låtene fremføres med enorm energi av dyktige folk blir det gøy! 
Det er også påfallende å observere hvor tidløs denne musikken er. Publikum synger med på låter som var store hits lenge før de var født. Det er spesielt vakkert å se en stor ungdomsgjeng juble når de gjenkjenner pianointroen fra Journeys Don´t stop Believing fra 1981. Det er visst håp for ungdommen allikevel! Og på Dønhaug er det fest!
Terningkast 5

Raga Rockers
Raga Rockers er en dinosaur i norsk rockehistorie. Bandet har holdt det gående mer eller mindre siden 1982 og omtales i Norge som en av de fire store innen rocken. Aller størst var Raga Rockers rundt 1990. Da gikk det sport i å kunne synge Hun er fri på rams og Noen å hate var noe av det tøffeste man kunne høre på. Disse to fikk vi også høre, til slutt, under Raga Rockers konsert på lørdag. Bare så synd at veien dit i beste fall var en ren transportetappe.
Raga er rett frem kompromissløs rock´n´roll og det er kanskje for mye å forlange noe publikumsfrieri fra Krohn og gjengen. Allikevel tenker jeg at litt engasjement og energi ikke er for mye å forlange. Første del av konserten fremstår rett og slett som en nokså langdryg affære. Bandet spiller desidert høyest på dette årets festival uten at vi nødvendigvis hører bedre etter av den grunn. Helt krise er det ikke. Rundt og rundt er en herlig seig rocker, men vi har hørt den betydelig bedre før. Ekspander eller dø er et ørlite friskt pust i rett-frem-rocken. Men mest av alt står publikum og venter. 
Forbudte følelser låter som den skal og Eivind Staxrud får imponere litt på gitar. Og så; endelig: etter å ha tatt runden ut av scenen får vi Noen å hate og Slakt som ekstranummer.
 
”Det var på tide!” sa en publikummer ved siden av meg... 
 
Raga Rockers er en dinosaur. Kanskje er det slik at ikke alle dinosaurer bør graves frem igjen? I kveld føltes det litt som om vi så Raga Rockers 30 år for sent. 
 
Terningkast: 3
 
Så er det hele over! Festidalen 2018 er historie. Helt avslutningsvis må jeg få si at det er viktig at vi aldri tar opplevelser som dette for gitt. Festidalen gjenoppstår hvert år på grunn av at enkeltpersoner orker og ønsker å gjøre en innsats. Ildsjeler som legger ned utallige timer for å gi oss minner for livet. 
 
Jeg vil få benytte anledningen til å takke dere som år etter år jobber for å gi oss en slik kvalitetsfestival i den vakreste bygda. (Ingen nevnt, ingen glemt). 
Jeg er så stolt og imponert over alt dere får til. 
Tusen takk for i år og takk, takk, takk til alle dere som står bak festen på Dønhaug. 
Jeg bøyer meg i støvet!
 
 

Tekst og foto: Marius Mathisen

Nett:  Thor Inge Døssland

 
 
 
  Tilbake

 
Lesarbilete
Notisar
14.11.2018
Tor Erik Eide - tillitsvald for befalet på KNM HELGE INGSTAD.
Tor Erik Eide frå Uskedalen er hovudtillitsvald i Befalets Fellesorganisasjon i Sjøforsvaret. Eide har i desse dagar ei viktig oppgåve med å representera og ivareta mannskapet på fregatten HELGE INGSTAD. Mange av dei 137 personane, som var om bord, er medlemer i fellesorganisasjonen. Eide står fram i BT i dag og bed om varsemd i alt som vert skrive på sosiale media og i pressa.

kb 
13.11.2018
Sveinung Pile - ny områdesjef i HV-11.
Sveinung Pile frå Uskedalen er ny områdesjef for område 214  Firda. Det er Grenda som melder dette med bakgrunn i artikkel i Fjordabladet. Pile er med dette sjefen for 140 soldatar og befal. Den formelle overtakinga var måndag i førre veke ved Firda kaserne.

kb 
13.11.2018
Ope på Elins Matgleder i morgon, onsdag 14. november.
Det vert open kafe og butikk på Elins Matgleder i morgon, onsdag 14. november, fram til kl. 17. Elin bakar mellom anna julebrød og andre kaker.

kb
13.11.2018
Møteveke på Bedehuset 14. - 17. november.
Det vert møte på Bedehuset i denne veka. Onsdag, torsdag og fredag kl. 19. Laurdag med avslutning kl. 15. Talar er Egil Skutlaberg. Alle er velkomne. Tilskipar er Misjonssambandet.

kb
13.11.2018
Billettar til Abraham konserten, laurdag 17. nov.
Billlettar til Abraham konserten laurdag 17. nov. kl. 19.30 i Kvinnherad kyrkje kan kjøpast på Sparbutikkane på Valen og i Uskedalen, Fredheim Blomster, på nettet og ved inngangen. Gospelkoret vil også vera med på gudstenesta i Uskedalen sundag 18. nov. kl. 11. Dessutan kan du høyra koret på Husnes Storsenter laurdag kl. 13.

kb
12.11.2018
Snakkekafè - eit kjekt tilbod!
Tirsdag 13.nov. frå kl.13 til 14 vert nyskapinga Snakkekafè arrangert for tredje gong.  Det er eit tilbod der norske og innvandrarar frå mange land som møtest og snakkar norsk saman.  Det vert mange interessanne samtalar, og vi har inntrykk av at alle som har vore til no har opplevt det som veldig kjekt.  Det føregår i Kulturhuset Husnes, og der kan ein varma opp med kulturkafè på førehand.  I tillegg til mykje godt å ete der, vert det song/pianoprogram med Halgjerd Heggland kl.12.30.

tid
12.11.2018
Vonheimbasaren sundag 18. nov. kl. 16.
Den årlege basaren på Vonheim vert sundag 18. november kl. 16. Inntekta går til drift av forsamlingshuset Vonheim. Det vert servert kaffi og kaker.

kb
09.11.2018
Kafe og bruktsal i Helgheim laurdag og sundag frå kl. 12.
Det vert kafe og bruktsal i Helgheim, laurdag og sundag, begge dagane frå kl. 12. På laurdag 10. november vert det sal av suppe, kaffi og kaker. Sundag 11. november  er det høve til å ta middagen i Helgheim. Menyen er kjøttkaker, dessert, kaffi og kaker. Oppe i salen vert det bruktsal med ulike standar. Primus motor er Liv Astrid Myhre.

kb 
08.11.2018
Resultat frå den siste teljinga i elva.
Den siste fisketeljinga i Uskedalselva gav dette resultatet: 290 laks, 170 aure, 3 sikre oppdrettslaks, 2 usikre oppdretslaks og 1 teken ut av elva. Det er feltarbeidarar frå Rådjevande biologar som har gjort denne registreringa.

kb
08.11.2018
Framlegg om å leggja ned Brannstasjonen i Uskedalen.
Med bakgrunn i det som er skrive før om rasjonalisering av Kvinnherad brannvern, kjem det no framlegg frå Rådmannen om å leggja ned brannstasjonen i Uskedalen. Det same gjeld for branntroppane i Åkra, Halsnøy og Fjelberg. På dette stadiet er det eit framlegg og det føreligg ikkje vedtak.

kb
Siste Nyhende
14.11.2018
Brannstasjonssaka går vidare til kommunestyre.
Framlegg om nedlegging av brannstasjonen i Uskedalen er sak i Formannsskapet i dag. Slik saka er skriven, kan det sjå ut som om det er ei vedtakssak. Ordførar Peder Sjo Slettebø stadfestar overfor Uskedalen.no at saka skal vidare til Kommunestyre, truleg i møte torsdag 29. november. Uskedalen er i framlegget ei av fire bygder der det er snakk om å leggja ned branntroppen.
13.11.2018
Artikkel om Uskedal Båtlag kan nå ut til 45000 lesarar.
Ansvarleg redaktør for båtmagasinet Båtenes Verden, Vetle Børresen, var i går saman med representant frå Kongelige Norske Båtforening (KNBF), Terje Stensletten, i Uskedalen for å laga reportasje om Uskedal Båtlag og bårhamna, Artikkelen kan koma til å gå over 4 - 5 sider og vil truleg nå ut til over 40000 lesarar. Alle med medlemsskap og båtplass i Uskedal Båtlag er kollektivt innmelde i KNBF. Båtmagasinet Båtenes Verden er mediapartnar med den prestisjetunge båtforeningen.
11.11.2018
Bassisten Tore Nordahl Pedersen med konsert i Dønhaugkjedlaren, fredag 16. november.
Dina og Tore Nordahl Pedersen flytta til Uskedalen frå Os for to år sidan. I musikkmiljet på Os er Tore mest kjend som Pederen og han har har spelt i ulike rocke- og danseband på Os og i område rundt. No står bassisten Tore Nordahl Pedersen fram med eige repertoar i Dønhaugkjedlaren fredag 16. november med heile 40 melodiar av rock og pop frå 1960 og 70 talet.
11.11.2018
Marit Langballe - frivillig på Sjømannskyrkja på Gran Canaria.
Marit Langballe bur deler av året på Gran Canaria. Vi kjenner Marit mellom anna frå baking av brød og rundstykke i det nyrestaurerte eldhuset på Skorpo. No er Marit frivillig på sjømannskyrkja i Arguineguin på den spanske ferieøya Gran Canaria. På tysdagane gjer ho førefallande arbeid. På onsdagane bakar ho brød og er saman med andre ansvarlege for lunsjen. Sjømannskyrkja på Gran Canaria er den meste besøkte av alle dei 28 kyrkjene Noreg har i utlandet.
10.11.2018
Mange fine varer på andrehandssalg i Helgheim.

Det var på mange måtar eit nyskapande tiltak vi fekk vera med på i Helgheim i dag, ikkje loppemarked, men det som vert kalla andrehandssalg eller second salg. Nokre kallar det Pop up salg der ein legg gode varer ut for salg i eit tidsavgrensa tidsrom. Det kan vera kle, sko, tekstilar, vesker, smykker og andre heimelaga produkt. Liv Astrid Myhre hadde ideen til å prøva denne form for salg i Uskedalen. Kafeen og salget held fram i morgon, sundag 11. november.
10.11.2018
Jan Vivelid - redningsmannen på Hjølmo i Eidfjord.
I  boka Klyngetunet på Skald Forlag er Jan Vivelid skildra som redningsmannen på Hjølmo i Eidfjord. I morgon, sundag 11. november kl. 13, vert boka og Hjølmo gard tema på samlinga som skal vera på Galleri Guddal. Forfattaren Eva Røyrane frå Ølve og fotografen Oddleiv Apneseth vil kåsera og syna bilete frå klyngetuna som er omtalt i boka.
10.11.2018
Prisar til fotballdamer frå Uskedalen.
Sist helg arrangerte Rosendal turnlag fotballfest for damelag og herrelag og apparatet rundt desse laga. Eit fast innslag på desse festane er utdeling av prisar til spelarar som har utmerka seg på ulike måtar gjennom sesongen.  Sju spelarar frå damelaget til Rosendal/Trio mottok prisar, og alle med unntak av ein prismottakar kom frå Uskedalen.
09.11.2018
20 års jubilant med leiar frå Uskedalen.
Kvinnherad Turlag markerte i går at laget har vore i aktiv drift i 20 år. Kjell Yri frå Uskedalen er turlagsleiar. Med seg har han ei rekkje dyktige turleiarar, mange av dei frå Uskedalen. Geir Eidsvik og Kjell Yri har vore med i alle år sidan oppstarten, og før den tid i Bergen Turlag, no Bergen og Hordaland Turlag.
08.11.2018
Friluftsplassen vert rydda for kratt og mindre vegetasjon.
Arbeidet med å rydda Friluftsplassen vert gjort ferdig i denne veka. Arbeidet vert gjort med bakgrunn i søknad og løyving frå ordninga utsiktsrydding. Plassen vert ikkje snauhoggen, slik nokre fryktar. Store tre av ulike slag står att. Den over 10 mål store friluftsplasen kjem fram i landskapet og det vert synleg kor stort dette arealet verkeleg er.
Sponsorar
Uskedal Røyr og Multiservice
Solheim Turiststajson
kvinnheringen
Brødrene Hjønnevåg AS
Stord Lufthamn
Byggeriet
Kvinnherad Breiband
Kvinnherad Elektro
Zjakk Frisørsalong
Kvinnherad Renhold service
S. Rødsten Bilforretning A/S
Tysnes Sparebank
iDrift AS
grenda
Spar
Uskedal Båtlag
Elins Matgleder
Sparebank 1 SR bank ASA
Gros Blomster
Auto 88
Kvinnherad Energi AS
Kvinnherad Vekstbedrift AS
Kvinnherad Breiband
Utvikla av iDrift AS