Søk
 
Kontakt oss
Kontakt uskedalen.no:
Tips til redaksjonen
E-post: uskedalen.no
Kristian Bringedal
Tlf nr:915 31 487
Svein Rimestad
Tlf nr:911 09 868
Vidar Haugland
Tlf nr:488 91 464
Hans Ordin Østebø
Tlf nr:907 56 032
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kontakt Uskedal Utvikling
E-post
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bli medlem
Årspriskr 200.-
Kontonr. 1503 39 82329
Last ned giro
VIPPS 512870
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nettsider frå Uskedalen
Festidalen
Uskedal Idrettslag
Uskedal elveeigarlag
Aktivitetar i Uskedal

Damenes aften på fredagsfestidalen

01.07.2018
Klikk på bilete for full storleik
Bob Hund
 
Dønhaug lå badet i sol og alt lå til rette for et nytt eventyrlig kapittel i Festidal-historien.Et litt avventende publikum gjorde nok sitt til at vi unngikk de mest panegyriske tilstander, men uansett ble det levert store prestasjoner fra scenen. Mennene som bidro må ha meg unnskyldt, men dette ble først og fremst damenes aften. 

 
Ida Jenshus
Ida Jenshus er etterhvert blitt en meget rutinert artist. Med et solid band i ryggen gikk hun hardere ut enn mange hadde forventet. Jenshus er en glimrende vokalist, og  hennes sterke tilstedeværelse på scenen gjør at dette blir  en strålende start på fredagen. Ida Jenshus er mye mer enn en klassisk singer/songwriter og har utviklet sitt utrykk mye siden debuten i 2008. Til tider har hun passasjer som grenser til det progressive, og det går sømløst fra vakkert til full trøkk. Shallow River er et episk mesterverk, og det er stort å høre denne låten fremført av musikere i verdensklasse. Petter Vågan på gitar og tangenter må trekkes frem. Men også Kenneth Kapstad bak trommene sørger for at kompet er akkurat så spenstig og dynamisk som Ida Jenshus´ musikk legger opp til.
 
Også avslutningslåten Hero er en perle. Nydelig!
 
Terningkast 5
 
Bob Hund
Det vil alltid være et mål  at en anmeldelse skal være mer eller mindre objektiv. Da Bob Hund som andrelåt klemmer til med Mer än så kan ingen bli er undertegnede med ett tilbake i bokollektivet i Bergen på slutten av 90-tallet. Dette blir en følelsesmessig opplevelse og det er en viss mulighet for at denne anmeldelsen bærer preg av det. 
Det som er et utvilsomt faktum er at Bob Hund var et av Nordens klart største band rundt milleniumskiftet. De har også verdens beste frontfigur i Thomas Öberg. For mange av de yngste i publikum er Bob Hund et nokså nytt bekjentskap. Litt glissent var det foran scenen, men allikevel leverer Öberg og bandet stor kunst. Vokalisten danser, sjonglerer mikrofon og mikrofonstativ, klatrer på trommesett og monitorer. Oldboysturn på skyhøyt nivå! Sannelig fungerer også stemmen tilfredsstillende.
Litt lokal vokalhjelp har bandet vært taktiske nok til å få med seg. Festidalen har også verdens beste Bob Hund-kor. Med god hjelp av Bob Hund-koret blir Upp, upp, upp, ner vakker og vár.
 
”Applaudera då för helvette” melder Öberg fra scenen. ”Nü ska vi spela Rockabilligt och den är hemsk!” Her kommer gullkornene på rad og rekke.
 
En time Bob Hund er selvfølgelig alt for lite, men de rekker å gi oss både Nu är det väl revolution på gång, Fall och en lösning og selvfølgelig Trallala lilla Molntus med Bob Hund- koret dansende som bakteppe. Helt strålende levert av legendene fra Skåne! 
 
Terningkast: 5 (Egentlig full yatzy men det får være grenser, helgen er enda ung!) 
 
Klikk på bilete for full storleik
I AM K
I am K
Til tross for å være fra Kristiansand vant I am K meget fortjent årets Vestlandssatsning på 100dagar. Undertegnede så bandet selv der og hadde store forventninger til fredagens konsert på Dønhaug. Jeg ble på ingen måte skuffet. For et fantastisk band I am K er! I Oda Ulvøy har bandet en meget dyktig sanger, og med smittende energi driver hun konserten. Musikalsk sett ligger I am K som en krysning av Bendik og Team Me (for å bruke to tidligere Festidalen-band som referanse).
Bandet står meget trygt på egne ben og det skal bli enormt spennende å følge dette bandet videre. Høydepunktene i settet stod egentlig i kø. Men I come Alive er en mektig låt som bare ble enda sterkere live. Humans som sistelåt er også meget imponerende. Her var det absolutt mange sent ankommende festivalgjengere som gikk glipp av noe. 
Sjekk umiddelbart ut I am K på din lokale strømmetjeneste.
Terningkast: 5

Halie
Det er fryktelig lett å glemme hvor ung Halie er. Bare 17 år gammel tar hun scenen med sjarm og selvsikkerhet. Her har vi et talent i ultraklassen. Halie har en moden og usedvanlig velutviklet stemme. Og det gjør at hun som artist skiller seg fra mange andre i samme sjanger. Klangmessig kan Halie minne om Adele og hun har full kontroll gjennom hele konserten. Litt av problemet her blir imidlertid at Halie foreløpig ikke har låtmateriale. Det blir derfor noen transportetapper underveis, men når det funker så funker det skikkelig. Holiday har et godt refreng men aller best er hennes største hit Youth som virkelig kler den litt røffere innpakningen det dyktige bandet gir den live. Allikevel: Denne jenta er 17 år gammel og allerede har hun mye å melde! Milde himmel som jeg gleder meg til fortsettelsen.
 
Terningkast: 4 
Klikk på bilete for full storleik
HALIE
Dagny
I det Dagny inntar scenen skjer det noe på Dønhaugjordet. Det tettes til foran scenen og et avventendende festivalpublikum våkner til liv. Som et gjentagende refreng for kvelden føyer Dagny seg flott inn i rekken av dyktige, kvinnelige vokalister. (Örberg og Vaular får ha meg unnskyldt) Dagny plusser på med en voldsom energi der hun danser barfot rundt på scenen. Dagny har etterhvert også en ok portefølje å hente låter fra og både Used to you og Love you like that funker som en kule! På sistnevnte låt bidrar publikum godt med herlig allsang. Solnedgangen i bakgrunnen danner et perfekt bakteppe til Backbeat og ny allsang. Festen er for alvor i gang foran scenen. 

Terningkast: 4
 
Lars Vaular
Lars Vaular er tilbake på Festidalen. Denne gangen er trommeslager Tarjei Strøm byttet ut med fullt multimediashow og bakskjermen er en sentral del av showet til Vaular denne kvelden. 
Hovedpersonen selv rusler inn på scenen med ryggsekk på ryggen. Muligens bidrar den til en litt baktung start på konserten. Først på tredje låt og Gary Speed begynner det å svinge skikkelig. Her kommer også den store bakskjermen virkelig til sin rett.
Nonsens er en skikkelig bra låt uten at det projiseres noe nevneverdig over på publikum.
Da hjelper det litt når Girson kommer på scenen på Bergen Bergen. Plutselig vil tydeligvis hele Uskedalen være fra Bergen. 
På Heartbreak Hotel får Kjetil Møster briljere på saksofon. Et skikkelig fint gåsehudfremkallende krydder som er akkurat det konserten trenger.
Striper er en av Vaulars aller sterkeste låter og han viser her hvorfor han regnes som en av eliteutøverene i norsk hip hop. Her er det feel, flow og substans.
Litt mindre substans blir det under et freestyleparti som er aller mest gøy for Girson og Vaular selv. Litt unødvendig for konsertens dramaturgi. Kem har nøklene oppleves også litt hul og masete før det hele ”ordnes” av en sterk Rett opp og ned! Da er det meste helt greit og folk har faktisk litt sprett igjen i seg. 
Litt transportetappe av Lars Vaular dette, men helt greit, altså. 
 
Terningkast 4
 
Alt i alt en meget godkjent fredag og enda er vi bare halvveis. Snakkes vi på jordet om noen timer? Kom tidlig! Ingebjørg Bratland kommer til å bli magisk!
 
Tekst og foto: Marius Mathisen
Nett: Thor Inge Døssland
 
 
 
 
  Tilbake

 
Lesarbilete
Notisar
20.07.2018
Tverrelva Kraftverk er stengd ned.
Mange av småkraftverka i Kvinnherad er stengde ned grunna turre elvar og lite magasin. Dette gjeld også for Tverrelva Kraftverk på Haugland. Med stengd produksjon kan ein ikkje dra nytte av dagens høge straumpris.

kb
19.07.2018
Leppefiske er i gang.
Jostein Legland er fiskar på heiltid. Han har starta leppefiske med opning på landsbasis tysdag i denne veka. Legland har teiner ståande i Storsund og på nordsida av Skorpo. Leveringa er til oppdrettsnæringa.

kb
19.07.2018
Marit Sjøvangen på STATSRAAD LEHMKUHL.
Sjukepleiar Marit Sjøvangen frå Uskedalen er mønstra som medisinsk ansvarleg på seglskuta STATSRAAD LEHMKUHL og skal vera med på to etappar i The Tall Ships Race. Fyrste turen går frå Esbjerg til Stavanger. Neste tur går til Healingen i Nerderland. 65 skip er påmeld.

kb
17.07.2018
Rustne Menn til Huglo 28. juli.
Song- og musikkgruppa Rustne Menn skal ha allsongprogram på Huglo laurdag 28. juli. Framføringa vert på kaien ved Huglabutikken.  Motbakkeløpet Varden Opp vert skipa til same dagen.

kb
15.07.2018
Kristian Øvstebø vann Kvasshovden Opp.
Av 6 deltakarar i sin klasse vann Kristian Øvstebø Kvasshovden Opp i Ulvik, med tida 1.03.34. Nr. 2 fekk tida 1.09.35. Kristian er ein suveren vinnar og tida fortel litt om kor sterk løpar han er for tida.

kb
14.07.2018
Monsen passerte Eldbjørg og Lars langs stien.
kl. 13.30 i dag fekk vi sjå Eldbjørg og Lars Myklebust langs turstien mot Heinsæter i programmet Monsen minutt for minutt. Monsen og TV temaet gjekk forbi og uskedelingane vinka og vart zooma inn. Det var eit gildt møte. Dersom nokon har bilete, send til e-posten vår.

kb
14.07.2018
Bilete frå Uskedalen i BTsommar.
I BT laurdagsavisa finn vi to sommarbilete frå Uskedalen. Fotograf er Harald Sætre. Motiva er frå Beinavikjo i solnedgang og frå skiltet Bortover - Andre vegen ved SPAR. Nokre blinkskudd vert lagt ut i papirutgåva.

kb
13.07.2018
Eldbjørg og Lars er lenger framme på stien enn NRK teamaet og Monsen
I ei melding frå Hardangervidda og programmet Monsen minutt for minutt får vi vita at Eldbjørg og Lars Myklebust nett no er lenger framme på stien enn det som vert synt på NRK. I går såg vi nokre glimt av uskedelingane. Turen i dag går fram til Rauhelleren.

kb
12.07.2018
Hjortejaktvald med meir enn 20 dyr.
Av totalt 86 jaktvald på hjort i Kvinnherad har to vald i Uskedalen løyve til å skyta meir enn 20 dyr. Det er Kjærland/Myklebust/Ytre Rød med 30 dyr og Øvre Feet/Døssland med 20 dyr. Dei andre jaktvalda i Uskedalen har mindre enn 20 dyr i sine løyve.

kb
10.07.2018
Monsen minutt for minutt.
Uskedalen.no er kjend med at to uskedelingar skal vera med på NRK programmet Monsen minutt for minutt, 1. etappe frå Dyranut til Tuva. Start torsdag 12. juli. Fylg med. Meir og utfyllande innlegg kjem torsdag morgon.

kb
Siste Nyhende
21.07.2018
Skøyta NJØTHOLM med oselevarmodell på dekk.
Mange fekk eit vakkert syn i dag på Sandakaien. Motorskøyta NJØTHOLM frå Ålfjorden var inne på sitt faste sommarbesøk i Uskedalen. Ein oselvarmodell i 1/3 storleik stod på dekk i ei vogge. Modellen er bygd av Egil Mæland på Tysnes og er ein nøyaktig kopi av ein original færing av typen Oselvar. Eigar av NJØTHOLM er Aud (f. Hindøy) og Per B. Østensen.
21.07.2018
Ikkje stopp klipparane på Heio, men ta kontakt med dei ansvarlege.
Grasbanen på Heio vert i år klipt av to robotklipparar som vart kjøpt inn etter at Uskedal IL vart tildelt 68.000 kr frå Sparebankstiftinga til føremålet.  Dette har vist seg vellukka, og dei to klipparane samarbeider godt om jobben.  Einaste problemet har vore at klipparane har vorte parkert utan om ordning, og det har ført til at dei har vorte ståande i ro.
19.07.2018
Harald Sætre er ute med si 4. bok om veteranbåtar.
Boka 61 VETERANBÅTAR PÅ VESTLANDET vert lansert på Hamnadagane og Kysten si landsstemne i Haugesund i helga. Boka er Harald Sætre si 4 bok om veteranbåtar og fartyvern. Kapabel forlag med Otto Ertsland er utgjevar. Sætre er frå Uskedalen. Det vert arbeidd med å finna ei høveleg tid der forfattaren kjem til heimbygda for sal og presentasjon.
19.07.2018
Sommmarjobben min - Ida Marie og Christoffer på SPAR.
Innlegget i dag i serien Sommarjobben min handlar om Ida Marie Eidsvik ( 16 ) og Christoffer Støle ( snart 18 ). Begge har sommarjobb på SPAR Uskedalen, ein jobb  dei trivst godt i. Før har det vore meir tilfeldige sommarjobbar som plenklypping og anna form for hjelp. No er det meir alvor i den fyrste regulære sommarjobben der ein kan få tena sine eigne pengar.
18.07.2018
Minnerike dagar med Monsen minutt for minutt.
Eldbjørg og Lars Myklebust er tilbake i Uskedalen etter fem minnerike dagar på Hardangervidda saman med NRK og Lars Monsen. Turen starta på Dyranut og gjekk via Stigstuv, Rauhelleren, Heinsæter og fram til Tuva. DNT saman med NRK var arrangør og så langt vi veit, var det til saman sju kvinnheringar med i turfylgje.
17.07.2018
Knapt 50 % avling på 2. slåtten fører til formangel.
Fyrste slåtten var dårleg. Andre slåtten vert langt verre. Med rundt rekna 50 % avling så langt ser mange av bøndene myrkt på framtida. Det vert formangel og ein må leita etter mat og få kjøpt inn kraftfor med mykje fiber. Det er ikkje betre på beita. Graset visnar og turkar bort. Mange køyrer vatn til dyra på beite. 
16.07.2018
Sommarjobben min - Hanna og Amalie på Campingen.
Uskedalen.no held fram serien Sommarjobben min. Dette innlegget handlar om Amalie Hovden Rød og Hanna Tvilde, begge 16 år og nett ferdige som elevar på Rosendal ungdomsskule. Amalie og Hanna har vore ekstrahjelp på Rabben Feriesenter frå påsketider og framover. Begge vart spurde om å vera sommarhjelp, noko dei er svært glade for.
15.07.2018
Airbnb - internasjonalt bookingsystem for overnatting.

Uskedalen med to destinasjonar så langt er ein del av boookingssystemet Airbnb. Uskedalen.no har møtt nøgde kundar som har funne Uskedalen som eit reisemål på Airbnb. Ekteparet Vestad/Timofejera med dottera Kaja har budd i Beinavijkjo knapt ei veke. Dei kjem frå Stavanger og har berre godt å sei om leilegheten, bygda, naturen og daglege turmål i kommunen. På Airbnb finn vi to utleigeobjekt i Uskedalen, i Beinavikjo og på Skorpo.
15.07.2018
Forsongar i sin eigen 90 års dag.

Mange gjester, slekt og vener,  var samla i Trygve Haugland sin 90 års dag i Helgheim i går. Jubilanten var sjølv forsongar og song solo på Å, Vestland, Vestland. Trygve Haugland har ei djup og markert basstemme. Han vert ofte bedd om å ta tonen og leia allsongen i forsamlingar. Den eldste gjesten i 90 års dagen var Klara Døssland, snart 101 år.
Sponsorar
S. Rødsten Bilforretning A/S
Tysnes Sparebank
Brødrene Hjønnevåg AS
iDrift AS
grenda
Kvinnherad Breiband
Spar
Stord Lufthamn
Uskedal Båtlag
Elins Matgleder
Kvinnherad Elektro
Sparebank 1 SR bank ASA
kvinnheringen
Gros Blomster
Auto 88
Kvinnherad Renhold service
Zjakk Frisørsalong
Byggeriet
Kvinnherad Energi AS
Kvinnherad Vekstbedrift AS
Solheim Turiststajson
Uskedal Røyr og Multiservice
Kvinnherad Breiband
Utvikla av iDrift AS