Søk
 
Kontakt oss
Kontakt uskedalen.no:
Tips til redaksjonen
E-post: uskedalen.no
Kristian Bringedal
Tlf nr:915 31 487
Svein Rimestad
Tlf nr:911 09 868
Vidar Haugland
Tlf nr:488 91 464
Hans Ordin Østebø
Tlf nr:907 56 032
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kontakt Uskedal Utvikling
E-post
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bli medlem
Årspriskr 200.-
Kontonr. 1503 39 82329
Last ned giro
VIPPS 512870
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nettsider frå Uskedalen
Festidalen
Uskedal Idrettslag
Uskedal elveeigarlag
Aktivitetar i Uskedal

Damenes aften på fredagsfestidalen

01.07.2018
Klikk på bilete for full storleik
Bob Hund
 
Dønhaug lå badet i sol og alt lå til rette for et nytt eventyrlig kapittel i Festidal-historien.Et litt avventende publikum gjorde nok sitt til at vi unngikk de mest panegyriske tilstander, men uansett ble det levert store prestasjoner fra scenen. Mennene som bidro må ha meg unnskyldt, men dette ble først og fremst damenes aften. 

 
Ida Jenshus
Ida Jenshus er etterhvert blitt en meget rutinert artist. Med et solid band i ryggen gikk hun hardere ut enn mange hadde forventet. Jenshus er en glimrende vokalist, og  hennes sterke tilstedeværelse på scenen gjør at dette blir  en strålende start på fredagen. Ida Jenshus er mye mer enn en klassisk singer/songwriter og har utviklet sitt utrykk mye siden debuten i 2008. Til tider har hun passasjer som grenser til det progressive, og det går sømløst fra vakkert til full trøkk. Shallow River er et episk mesterverk, og det er stort å høre denne låten fremført av musikere i verdensklasse. Petter Vågan på gitar og tangenter må trekkes frem. Men også Kenneth Kapstad bak trommene sørger for at kompet er akkurat så spenstig og dynamisk som Ida Jenshus´ musikk legger opp til.
 
Også avslutningslåten Hero er en perle. Nydelig!
 
Terningkast 5
 
Bob Hund
Det vil alltid være et mål  at en anmeldelse skal være mer eller mindre objektiv. Da Bob Hund som andrelåt klemmer til med Mer än så kan ingen bli er undertegnede med ett tilbake i bokollektivet i Bergen på slutten av 90-tallet. Dette blir en følelsesmessig opplevelse og det er en viss mulighet for at denne anmeldelsen bærer preg av det. 
Det som er et utvilsomt faktum er at Bob Hund var et av Nordens klart største band rundt milleniumskiftet. De har også verdens beste frontfigur i Thomas Öberg. For mange av de yngste i publikum er Bob Hund et nokså nytt bekjentskap. Litt glissent var det foran scenen, men allikevel leverer Öberg og bandet stor kunst. Vokalisten danser, sjonglerer mikrofon og mikrofonstativ, klatrer på trommesett og monitorer. Oldboysturn på skyhøyt nivå! Sannelig fungerer også stemmen tilfredsstillende.
Litt lokal vokalhjelp har bandet vært taktiske nok til å få med seg. Festidalen har også verdens beste Bob Hund-kor. Med god hjelp av Bob Hund-koret blir Upp, upp, upp, ner vakker og vár.
 
”Applaudera då för helvette” melder Öberg fra scenen. ”Nü ska vi spela Rockabilligt och den är hemsk!” Her kommer gullkornene på rad og rekke.
 
En time Bob Hund er selvfølgelig alt for lite, men de rekker å gi oss både Nu är det väl revolution på gång, Fall och en lösning og selvfølgelig Trallala lilla Molntus med Bob Hund- koret dansende som bakteppe. Helt strålende levert av legendene fra Skåne! 
 
Terningkast: 5 (Egentlig full yatzy men det får være grenser, helgen er enda ung!) 
 
Klikk på bilete for full storleik
I AM K
I am K
Til tross for å være fra Kristiansand vant I am K meget fortjent årets Vestlandssatsning på 100dagar. Undertegnede så bandet selv der og hadde store forventninger til fredagens konsert på Dønhaug. Jeg ble på ingen måte skuffet. For et fantastisk band I am K er! I Oda Ulvøy har bandet en meget dyktig sanger, og med smittende energi driver hun konserten. Musikalsk sett ligger I am K som en krysning av Bendik og Team Me (for å bruke to tidligere Festidalen-band som referanse).
Bandet står meget trygt på egne ben og det skal bli enormt spennende å følge dette bandet videre. Høydepunktene i settet stod egentlig i kø. Men I come Alive er en mektig låt som bare ble enda sterkere live. Humans som sistelåt er også meget imponerende. Her var det absolutt mange sent ankommende festivalgjengere som gikk glipp av noe. 
Sjekk umiddelbart ut I am K på din lokale strømmetjeneste.
Terningkast: 5

Halie
Det er fryktelig lett å glemme hvor ung Halie er. Bare 17 år gammel tar hun scenen med sjarm og selvsikkerhet. Her har vi et talent i ultraklassen. Halie har en moden og usedvanlig velutviklet stemme. Og det gjør at hun som artist skiller seg fra mange andre i samme sjanger. Klangmessig kan Halie minne om Adele og hun har full kontroll gjennom hele konserten. Litt av problemet her blir imidlertid at Halie foreløpig ikke har låtmateriale. Det blir derfor noen transportetapper underveis, men når det funker så funker det skikkelig. Holiday har et godt refreng men aller best er hennes største hit Youth som virkelig kler den litt røffere innpakningen det dyktige bandet gir den live. Allikevel: Denne jenta er 17 år gammel og allerede har hun mye å melde! Milde himmel som jeg gleder meg til fortsettelsen.
 
Terningkast: 4 
Klikk på bilete for full storleik
HALIE
Dagny
I det Dagny inntar scenen skjer det noe på Dønhaugjordet. Det tettes til foran scenen og et avventendende festivalpublikum våkner til liv. Som et gjentagende refreng for kvelden føyer Dagny seg flott inn i rekken av dyktige, kvinnelige vokalister. (Örberg og Vaular får ha meg unnskyldt) Dagny plusser på med en voldsom energi der hun danser barfot rundt på scenen. Dagny har etterhvert også en ok portefølje å hente låter fra og både Used to you og Love you like that funker som en kule! På sistnevnte låt bidrar publikum godt med herlig allsang. Solnedgangen i bakgrunnen danner et perfekt bakteppe til Backbeat og ny allsang. Festen er for alvor i gang foran scenen. 

Terningkast: 4
 
Lars Vaular
Lars Vaular er tilbake på Festidalen. Denne gangen er trommeslager Tarjei Strøm byttet ut med fullt multimediashow og bakskjermen er en sentral del av showet til Vaular denne kvelden. 
Hovedpersonen selv rusler inn på scenen med ryggsekk på ryggen. Muligens bidrar den til en litt baktung start på konserten. Først på tredje låt og Gary Speed begynner det å svinge skikkelig. Her kommer også den store bakskjermen virkelig til sin rett.
Nonsens er en skikkelig bra låt uten at det projiseres noe nevneverdig over på publikum.
Da hjelper det litt når Girson kommer på scenen på Bergen Bergen. Plutselig vil tydeligvis hele Uskedalen være fra Bergen. 
På Heartbreak Hotel får Kjetil Møster briljere på saksofon. Et skikkelig fint gåsehudfremkallende krydder som er akkurat det konserten trenger.
Striper er en av Vaulars aller sterkeste låter og han viser her hvorfor han regnes som en av eliteutøverene i norsk hip hop. Her er det feel, flow og substans.
Litt mindre substans blir det under et freestyleparti som er aller mest gøy for Girson og Vaular selv. Litt unødvendig for konsertens dramaturgi. Kem har nøklene oppleves også litt hul og masete før det hele ”ordnes” av en sterk Rett opp og ned! Da er det meste helt greit og folk har faktisk litt sprett igjen i seg. 
Litt transportetappe av Lars Vaular dette, men helt greit, altså. 
 
Terningkast 4
 
Alt i alt en meget godkjent fredag og enda er vi bare halvveis. Snakkes vi på jordet om noen timer? Kom tidlig! Ingebjørg Bratland kommer til å bli magisk!
 
Tekst og foto: Marius Mathisen
Nett: Thor Inge Døssland
 
 
 
 
  Tilbake

 
Lesarbilete
Notisar
14.11.2018
Tor Erik Eide - tillitsvald for befalet på KNM HELGE INGSTAD.
Tor Erik Eide frå Uskedalen er hovudtillitsvald i Befalets Fellesorganisasjon i Sjøforsvaret. Eide har i desse dagar ei viktig oppgåve med å representera og ivareta mannskapet på fregatten HELGE INGSTAD. Mange av dei 137 personane, som var om bord, er medlemer i fellesorganisasjonen. Eide står fram i BT i dag og bed om varsemd i alt som vert skrive på sosiale media og i pressa.

kb 
13.11.2018
Sveinung Pile - ny områdesjef i HV-11.
Sveinung Pile frå Uskedalen er ny områdesjef for område 214  Firda. Det er Grenda som melder dette med bakgrunn i artikkel i Fjordabladet. Pile er med dette sjefen for 140 soldatar og befal. Den formelle overtakinga var måndag i førre veke ved Firda kaserne.

kb 
13.11.2018
Ope på Elins Matgleder i morgon, onsdag 14. november.
Det vert open kafe og butikk på Elins Matgleder i morgon, onsdag 14. november, fram til kl. 17. Elin bakar mellom anna julebrød og andre kaker.

kb
13.11.2018
Møteveke på Bedehuset 14. - 17. november.
Det vert møte på Bedehuset i denne veka. Onsdag, torsdag og fredag kl. 19. Laurdag med avslutning kl. 15. Talar er Egil Skutlaberg. Alle er velkomne. Tilskipar er Misjonssambandet.

kb
13.11.2018
Billettar til Abraham konserten, laurdag 17. nov.
Billlettar til Abraham konserten laurdag 17. nov. kl. 19.30 i Kvinnherad kyrkje kan kjøpast på Sparbutikkane på Valen og i Uskedalen, Fredheim Blomster, på nettet og ved inngangen. Gospelkoret vil også vera med på gudstenesta i Uskedalen sundag 18. nov. kl. 11. Dessutan kan du høyra koret på Husnes Storsenter laurdag kl. 13.

kb
12.11.2018
Snakkekafè - eit kjekt tilbod!
Tirsdag 13.nov. frå kl.13 til 14 vert nyskapinga Snakkekafè arrangert for tredje gong.  Det er eit tilbod der norske og innvandrarar frå mange land som møtest og snakkar norsk saman.  Det vert mange interessanne samtalar, og vi har inntrykk av at alle som har vore til no har opplevt det som veldig kjekt.  Det føregår i Kulturhuset Husnes, og der kan ein varma opp med kulturkafè på førehand.  I tillegg til mykje godt å ete der, vert det song/pianoprogram med Halgjerd Heggland kl.12.30.

tid
12.11.2018
Vonheimbasaren sundag 18. nov. kl. 16.
Den årlege basaren på Vonheim vert sundag 18. november kl. 16. Inntekta går til drift av forsamlingshuset Vonheim. Det vert servert kaffi og kaker.

kb
09.11.2018
Kafe og bruktsal i Helgheim laurdag og sundag frå kl. 12.
Det vert kafe og bruktsal i Helgheim, laurdag og sundag, begge dagane frå kl. 12. På laurdag 10. november vert det sal av suppe, kaffi og kaker. Sundag 11. november  er det høve til å ta middagen i Helgheim. Menyen er kjøttkaker, dessert, kaffi og kaker. Oppe i salen vert det bruktsal med ulike standar. Primus motor er Liv Astrid Myhre.

kb 
08.11.2018
Resultat frå den siste teljinga i elva.
Den siste fisketeljinga i Uskedalselva gav dette resultatet: 290 laks, 170 aure, 3 sikre oppdrettslaks, 2 usikre oppdretslaks og 1 teken ut av elva. Det er feltarbeidarar frå Rådjevande biologar som har gjort denne registreringa.

kb
08.11.2018
Framlegg om å leggja ned Brannstasjonen i Uskedalen.
Med bakgrunn i det som er skrive før om rasjonalisering av Kvinnherad brannvern, kjem det no framlegg frå Rådmannen om å leggja ned brannstasjonen i Uskedalen. Det same gjeld for branntroppane i Åkra, Halsnøy og Fjelberg. På dette stadiet er det eit framlegg og det føreligg ikkje vedtak.

kb
Siste Nyhende
14.11.2018
Brannstasjonssaka går vidare til kommunestyre.
Framlegg om nedlegging av brannstasjonen i Uskedalen er sak i Formannsskapet i dag. Slik saka er skriven, kan det sjå ut som om det er ei vedtakssak. Ordførar Peder Sjo Slettebø stadfestar overfor Uskedalen.no at saka skal vidare til Kommunestyre, truleg i møte torsdag 29. november. Uskedalen er i framlegget ei av fire bygder der det er snakk om å leggja ned branntroppen.
13.11.2018
Artikkel om Uskedal Båtlag kan nå ut til 45000 lesarar.
Ansvarleg redaktør for båtmagasinet Båtenes Verden, Vetle Børresen, var i går saman med representant frå Kongelige Norske Båtforening (KNBF), Terje Stensletten, i Uskedalen for å laga reportasje om Uskedal Båtlag og bårhamna, Artikkelen kan koma til å gå over 4 - 5 sider og vil truleg nå ut til over 40000 lesarar. Alle med medlemsskap og båtplass i Uskedal Båtlag er kollektivt innmelde i KNBF. Båtmagasinet Båtenes Verden er mediapartnar med den prestisjetunge båtforeningen.
11.11.2018
Bassisten Tore Nordahl Pedersen med konsert i Dønhaugkjedlaren, fredag 16. november.
Dina og Tore Nordahl Pedersen flytta til Uskedalen frå Os for to år sidan. I musikkmiljet på Os er Tore mest kjend som Pederen og han har har spelt i ulike rocke- og danseband på Os og i område rundt. No står bassisten Tore Nordahl Pedersen fram med eige repertoar i Dønhaugkjedlaren fredag 16. november med heile 40 melodiar av rock og pop frå 1960 og 70 talet.
11.11.2018
Marit Langballe - frivillig på Sjømannskyrkja på Gran Canaria.
Marit Langballe bur deler av året på Gran Canaria. Vi kjenner Marit mellom anna frå baking av brød og rundstykke i det nyrestaurerte eldhuset på Skorpo. No er Marit frivillig på sjømannskyrkja i Arguineguin på den spanske ferieøya Gran Canaria. På tysdagane gjer ho førefallande arbeid. På onsdagane bakar ho brød og er saman med andre ansvarlege for lunsjen. Sjømannskyrkja på Gran Canaria er den meste besøkte av alle dei 28 kyrkjene Noreg har i utlandet.
10.11.2018
Mange fine varer på andrehandssalg i Helgheim.

Det var på mange måtar eit nyskapande tiltak vi fekk vera med på i Helgheim i dag, ikkje loppemarked, men det som vert kalla andrehandssalg eller second salg. Nokre kallar det Pop up salg der ein legg gode varer ut for salg i eit tidsavgrensa tidsrom. Det kan vera kle, sko, tekstilar, vesker, smykker og andre heimelaga produkt. Liv Astrid Myhre hadde ideen til å prøva denne form for salg i Uskedalen. Kafeen og salget held fram i morgon, sundag 11. november.
10.11.2018
Jan Vivelid - redningsmannen på Hjølmo i Eidfjord.
I  boka Klyngetunet på Skald Forlag er Jan Vivelid skildra som redningsmannen på Hjølmo i Eidfjord. I morgon, sundag 11. november kl. 13, vert boka og Hjølmo gard tema på samlinga som skal vera på Galleri Guddal. Forfattaren Eva Røyrane frå Ølve og fotografen Oddleiv Apneseth vil kåsera og syna bilete frå klyngetuna som er omtalt i boka.
10.11.2018
Prisar til fotballdamer frå Uskedalen.
Sist helg arrangerte Rosendal turnlag fotballfest for damelag og herrelag og apparatet rundt desse laga. Eit fast innslag på desse festane er utdeling av prisar til spelarar som har utmerka seg på ulike måtar gjennom sesongen.  Sju spelarar frå damelaget til Rosendal/Trio mottok prisar, og alle med unntak av ein prismottakar kom frå Uskedalen.
09.11.2018
20 års jubilant med leiar frå Uskedalen.
Kvinnherad Turlag markerte i går at laget har vore i aktiv drift i 20 år. Kjell Yri frå Uskedalen er turlagsleiar. Med seg har han ei rekkje dyktige turleiarar, mange av dei frå Uskedalen. Geir Eidsvik og Kjell Yri har vore med i alle år sidan oppstarten, og før den tid i Bergen Turlag, no Bergen og Hordaland Turlag.
08.11.2018
Friluftsplassen vert rydda for kratt og mindre vegetasjon.
Arbeidet med å rydda Friluftsplassen vert gjort ferdig i denne veka. Arbeidet vert gjort med bakgrunn i søknad og løyving frå ordninga utsiktsrydding. Plassen vert ikkje snauhoggen, slik nokre fryktar. Store tre av ulike slag står att. Den over 10 mål store friluftsplasen kjem fram i landskapet og det vert synleg kor stort dette arealet verkeleg er.
Sponsorar
Uskedal Røyr og Multiservice
Solheim Turiststajson
kvinnheringen
Brødrene Hjønnevåg AS
Stord Lufthamn
Byggeriet
Kvinnherad Breiband
Kvinnherad Elektro
Zjakk Frisørsalong
Kvinnherad Renhold service
S. Rødsten Bilforretning A/S
Tysnes Sparebank
iDrift AS
grenda
Spar
Uskedal Båtlag
Elins Matgleder
Sparebank 1 SR bank ASA
Gros Blomster
Auto 88
Kvinnherad Energi AS
Kvinnherad Vekstbedrift AS
Kvinnherad Breiband
Utvikla av iDrift AS