Søk
 
Kontakt oss
Kontakt uskedalen.no:
Tips til redaksjonen
E-post: uskedalen.no
Kristian Bringedal
Tlf nr:915 31 487
Svein Rimestad
Tlf nr:911 09 868
Vidar Haugland
Tlf nr:488 91 464
Hans Ordin Østebø
Tlf nr:907 56 032
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kontakt Uskedal Utvikling
E-post
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Bli medlem
Årspriskr 200.-
Kontonr. 1503 39 82329
Last ned giro
VIPPS 512870
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nettsider frå Uskedalen
Festidalen
Uskedal Idrettslag
Uskedal elveeigarlag
Aktivitetar i Uskedal

Damenes aften på fredagsfestidalen

01.07.2018
Klikk på bilete for full storleik
Bob Hund
 
Dønhaug lå badet i sol og alt lå til rette for et nytt eventyrlig kapittel i Festidal-historien.Et litt avventende publikum gjorde nok sitt til at vi unngikk de mest panegyriske tilstander, men uansett ble det levert store prestasjoner fra scenen. Mennene som bidro må ha meg unnskyldt, men dette ble først og fremst damenes aften. 

 
Ida Jenshus
Ida Jenshus er etterhvert blitt en meget rutinert artist. Med et solid band i ryggen gikk hun hardere ut enn mange hadde forventet. Jenshus er en glimrende vokalist, og  hennes sterke tilstedeværelse på scenen gjør at dette blir  en strålende start på fredagen. Ida Jenshus er mye mer enn en klassisk singer/songwriter og har utviklet sitt utrykk mye siden debuten i 2008. Til tider har hun passasjer som grenser til det progressive, og det går sømløst fra vakkert til full trøkk. Shallow River er et episk mesterverk, og det er stort å høre denne låten fremført av musikere i verdensklasse. Petter Vågan på gitar og tangenter må trekkes frem. Men også Kenneth Kapstad bak trommene sørger for at kompet er akkurat så spenstig og dynamisk som Ida Jenshus´ musikk legger opp til.
 
Også avslutningslåten Hero er en perle. Nydelig!
 
Terningkast 5
 
Bob Hund
Det vil alltid være et mål  at en anmeldelse skal være mer eller mindre objektiv. Da Bob Hund som andrelåt klemmer til med Mer än så kan ingen bli er undertegnede med ett tilbake i bokollektivet i Bergen på slutten av 90-tallet. Dette blir en følelsesmessig opplevelse og det er en viss mulighet for at denne anmeldelsen bærer preg av det. 
Det som er et utvilsomt faktum er at Bob Hund var et av Nordens klart største band rundt milleniumskiftet. De har også verdens beste frontfigur i Thomas Öberg. For mange av de yngste i publikum er Bob Hund et nokså nytt bekjentskap. Litt glissent var det foran scenen, men allikevel leverer Öberg og bandet stor kunst. Vokalisten danser, sjonglerer mikrofon og mikrofonstativ, klatrer på trommesett og monitorer. Oldboysturn på skyhøyt nivå! Sannelig fungerer også stemmen tilfredsstillende.
Litt lokal vokalhjelp har bandet vært taktiske nok til å få med seg. Festidalen har også verdens beste Bob Hund-kor. Med god hjelp av Bob Hund-koret blir Upp, upp, upp, ner vakker og vár.
 
”Applaudera då för helvette” melder Öberg fra scenen. ”Nü ska vi spela Rockabilligt och den är hemsk!” Her kommer gullkornene på rad og rekke.
 
En time Bob Hund er selvfølgelig alt for lite, men de rekker å gi oss både Nu är det väl revolution på gång, Fall och en lösning og selvfølgelig Trallala lilla Molntus med Bob Hund- koret dansende som bakteppe. Helt strålende levert av legendene fra Skåne! 
 
Terningkast: 5 (Egentlig full yatzy men det får være grenser, helgen er enda ung!) 
 
Klikk på bilete for full storleik
I AM K
I am K
Til tross for å være fra Kristiansand vant I am K meget fortjent årets Vestlandssatsning på 100dagar. Undertegnede så bandet selv der og hadde store forventninger til fredagens konsert på Dønhaug. Jeg ble på ingen måte skuffet. For et fantastisk band I am K er! I Oda Ulvøy har bandet en meget dyktig sanger, og med smittende energi driver hun konserten. Musikalsk sett ligger I am K som en krysning av Bendik og Team Me (for å bruke to tidligere Festidalen-band som referanse).
Bandet står meget trygt på egne ben og det skal bli enormt spennende å følge dette bandet videre. Høydepunktene i settet stod egentlig i kø. Men I come Alive er en mektig låt som bare ble enda sterkere live. Humans som sistelåt er også meget imponerende. Her var det absolutt mange sent ankommende festivalgjengere som gikk glipp av noe. 
Sjekk umiddelbart ut I am K på din lokale strømmetjeneste.
Terningkast: 5

Halie
Det er fryktelig lett å glemme hvor ung Halie er. Bare 17 år gammel tar hun scenen med sjarm og selvsikkerhet. Her har vi et talent i ultraklassen. Halie har en moden og usedvanlig velutviklet stemme. Og det gjør at hun som artist skiller seg fra mange andre i samme sjanger. Klangmessig kan Halie minne om Adele og hun har full kontroll gjennom hele konserten. Litt av problemet her blir imidlertid at Halie foreløpig ikke har låtmateriale. Det blir derfor noen transportetapper underveis, men når det funker så funker det skikkelig. Holiday har et godt refreng men aller best er hennes største hit Youth som virkelig kler den litt røffere innpakningen det dyktige bandet gir den live. Allikevel: Denne jenta er 17 år gammel og allerede har hun mye å melde! Milde himmel som jeg gleder meg til fortsettelsen.
 
Terningkast: 4 
Klikk på bilete for full storleik
HALIE
Dagny
I det Dagny inntar scenen skjer det noe på Dønhaugjordet. Det tettes til foran scenen og et avventendende festivalpublikum våkner til liv. Som et gjentagende refreng for kvelden føyer Dagny seg flott inn i rekken av dyktige, kvinnelige vokalister. (Örberg og Vaular får ha meg unnskyldt) Dagny plusser på med en voldsom energi der hun danser barfot rundt på scenen. Dagny har etterhvert også en ok portefølje å hente låter fra og både Used to you og Love you like that funker som en kule! På sistnevnte låt bidrar publikum godt med herlig allsang. Solnedgangen i bakgrunnen danner et perfekt bakteppe til Backbeat og ny allsang. Festen er for alvor i gang foran scenen. 

Terningkast: 4
 
Lars Vaular
Lars Vaular er tilbake på Festidalen. Denne gangen er trommeslager Tarjei Strøm byttet ut med fullt multimediashow og bakskjermen er en sentral del av showet til Vaular denne kvelden. 
Hovedpersonen selv rusler inn på scenen med ryggsekk på ryggen. Muligens bidrar den til en litt baktung start på konserten. Først på tredje låt og Gary Speed begynner det å svinge skikkelig. Her kommer også den store bakskjermen virkelig til sin rett.
Nonsens er en skikkelig bra låt uten at det projiseres noe nevneverdig over på publikum.
Da hjelper det litt når Girson kommer på scenen på Bergen Bergen. Plutselig vil tydeligvis hele Uskedalen være fra Bergen. 
På Heartbreak Hotel får Kjetil Møster briljere på saksofon. Et skikkelig fint gåsehudfremkallende krydder som er akkurat det konserten trenger.
Striper er en av Vaulars aller sterkeste låter og han viser her hvorfor han regnes som en av eliteutøverene i norsk hip hop. Her er det feel, flow og substans.
Litt mindre substans blir det under et freestyleparti som er aller mest gøy for Girson og Vaular selv. Litt unødvendig for konsertens dramaturgi. Kem har nøklene oppleves også litt hul og masete før det hele ”ordnes” av en sterk Rett opp og ned! Da er det meste helt greit og folk har faktisk litt sprett igjen i seg. 
Litt transportetappe av Lars Vaular dette, men helt greit, altså. 
 
Terningkast 4
 
Alt i alt en meget godkjent fredag og enda er vi bare halvveis. Snakkes vi på jordet om noen timer? Kom tidlig! Ingebjørg Bratland kommer til å bli magisk!
 
Tekst og foto: Marius Mathisen
Nett: Thor Inge Døssland
 
 
 
 
  Tilbake

 
Lesarbilete
Notisar
17.02.2019
Sveinung Pile på AP lista i Stad kommune.
Sveinung Pile ( 41 år ) frå Nedre Fet i Uskedalen er ført opp som nr. 28 på AP lista i nye Stad kommune. Hjartesakene hans er: Oppvekstsaker, næring og verdiskaping, forsvaret/HV og omstilling i ei digital og grønare framtid. Pile bur på Hjelle, har utdanning frå maritim næring, men har i dag arbeidet sitt innan kultur. Sveinung Pile er ein av grûndarane bak FestiDalen.

kb
17.02.2019
Thaivogna opnar fredag 22. februar.
Den populære Thaivogna i Uskedalen opnar etter vinteren fredag 22. februar kl. 14. Opningstida framover vert fredag - sundag kl. 14 - 20. Det er ny meny.

kb
14.02.2019
Årsmøte i Idrettslaget 19. mars kl. 20 i Gamleskulen.
Det vert med dette kunngjort at årsmøte i Uskedal Idrettslag vert 19. mars kl. 20 i Gamleskulen. Saker frå medlemene må vera sendt til styret v/ Chris Fossli innan 5. mars. E-post: chris.fossli@gmail.com  Røysterett på årsmøte har medlemer som er fylt 15 år og som har betalt årspengar.

Styret
13.02.2019
Naturprogrammet Helt naturlig med innslag frå Skorpo.
Det er no klarlagt at Jan Grønseth sitt program Helt naturlig vert synt på NRK 1. Fyrste episode av totalt fire er sett opp med sendestart i veka etter påske. Det er ikkje stadfesta i kva episode innsalget frå Johannes Hauge sitt tun på Skorpo kjem. Det vert kunngjort så snart redaksjonen veit meir.

kb
13.02.2019
Forvaltningskomiteen rår til oppstart av detaljreguleringsplan.
Forvaltningskomiteen har i møte 06.02.2019 rådd til at det vert starta arbeid med detaljreguleringsplan for felles småbåthamn på132/2 på Skorpo. Tiltakshavar er Sameige Skorpo Marina v/ Hans Skorpen. Hamna skal ha plass til 8 - 10 småbåtar. Det er Fylkesmannen som krev fullverdig planprosess.

kb
12.02.2019
Årsmøte i Uskedal Friluftslag, torsdag 21. februar.
Medlemslaga og andre interesserte vert innkalla til årsmøte i Uskedal Friluftslag torsdag 21. februar kl. 19 på Stemneplassen. Medlemslaga har høve til å møta med to representantar kvar. I tillegg til årsmøtesaker vert det lagt opp til drøfting om prioriterte oppgåver i åra framover.

Styret
11.02.2019
Årsmøte i Uskedal Helselag, tysdag 6. mars.
Det vert kunngjort at årsmøte i Uskedal Helselag er tysdag 5. mars kl. 19 i Gamleskulen. Saker frå medlemene må meldast til styret v/ Berit H. Myklebust innan 25. februar. Det er også fristen om nokon har søknader til helselaget om støtte.

kb
10.02.2019
Velkomne til kveldsgudsteneste kl. 19.30.
Soknerådet minner om at det er kveldsgudstenste i kyrkja i kveld kl. 19.30. Gudstenesta er ved sokneprest Reidar Ådnanes. Etter gudstenesta er det årsmøte i soknet med årsmelding, rekneskap og evt. andre saker.

kb
10.02.2019
Deltar i landskamp.
Thomas Heggøy, Gular, son til Magne Lorentz og Tove Myklebust Heggøy på Rabben Feriesenter, spring i dag 800 m for Norge i Nordenlandskampen i friidrett. Han er dermed på lag med Jakob og Filip Ingebrigtsen og dei andre mest kjende friidrettsutøvarane i landet.

tid
10.02.2019
Flott morsdagshelsing.
Grenda presenterer i dag ei fin helsing til alle mødre i samband med at det er morsdag.  Det er 8 elevar ved Kvinnherad vidaregåande skule som medverkar, og mellom dei er dei to uskedelingane Jonas Ridzivicius og Mats Løland Eik.  Dei andre er: Ida Prestnes, Isac Jørgensen, Erik Voster Solberg, Don Clifton Morstad Attille, Sander Valstad Torget og Rikke Løland Sælen.  Filmen varer ca. 10 minutt. De kan sjå den flotte helsinga ved å klikka HER.

tid
Siste Nyhende
16.02.2019
Lager for hjelpesendingar til Ukraina vi letta innsamlinga.
Tomod Myklebust i THK stifelsen har lenge vore på leit etter eit lager for innsamlng i samband med hjelpesendingar til Korosten i Ukraina. Med stor velvilje frå Terje Myklebust og Kåre Guddal i Uskedal Trelastlager er problemet inntil vidare løyst. Ledige lokale i Byggeriet, i det som tidlegare mellom anna har vore brukt til post, rammeverkstad og byggekontor, vert no lager for stiftinga i Kvinnherad. Eit lager vil letta innsamlinga og ved avtale kan ein no få levert varer. Ein slepp venta på den årlege innsamlinga og transporten til Ukraina.
15.02.2019
Prosten Nils Dahl frå Uskedalen bad folk byggja i stein.
Sokneprest og folkeopplysar Nils Griis Dahl ( 1778 - 1852 ) i Eidvindvik oppmoda folk om å byggja i stein. Sjølv fekkk han bygd ein 1,5 km lang steinmur rundt prestegarden i Gulen. NIls Dahl kjem frå Uskedalen og er den kjende presten og prosten Henrik Wergeand skriv om i diktet Brød at Steen og Aand av Striiler. Steinbygging var tema på Kvinnherad Senioruniversitet sitt møte i går der journalist og forfattar Eva Røyrane kåserte og synte bilete frå boka Av stein.
14.02.2019
Ver merksam på regulert vatn og utrygg is.
I god tid før vinterferien og seinare i  påskeferien legg SKL ut varsel om regulert vatn  og utrygg is på Mannsvatn i Uskedalen. Dette gjeld også elva frå demningen og ned til inntaksdammen som ligg nokre hundre meter lenger nede i lia. Reguleringa gjeld som sagt Mannsvatn og elva som forsyner Tverrelva Kraftverk på Haugland.
13.02.2019
Uskedalsmotiv på salsutstilling på Lagunen Storsenter.
Sist laurdag opna Aud Sørheim Myklebust ( f. 1935 ) utstilling på Lagunen Storsenter i Bergen. Det er ein rein salsutstilling med over 100 kunstverk av ulike salg, alt frå biletvev via trykk til måleri. Barnebarna hennar, Ingvild Reistad Myklebust og Annveig Myklebust Fjelstad, var med på opninga med song og musikalske innslag. Kunstnaren sjølv las eigne dikt og sa fram takk til alle som hadde hjelpt henne med å få dette til.
12.02.2019
Ny utlysing om støtte frå SpareBank 1-stiftinga.
Søknadsskjema frå SpareBank 1-stiftinga, Kvinnherad er lagt ut. Lag og organisasjonar registrert i Brønnøysundregisteret og med organisasjonsnummer kan no skriva søknader på gode prosjekt. Søknadsfristen er 12. mars. Det vert vurdert støtte til tiltak av ålmennnyttige føremål. Søknader skal skrivast og sendast elektronisk. Meir informasjon finn du på stiftinga si heimeside.
11.02.2019
Salmekveld med 20 salmar frå 7 musikalske tidsperiodar.
Salmar til alle tider er overskrifta på salmekvelden i Uskedal kyrkje måndag 18. februar kl. 19. Kantor Eva Megyesi har vald ut 20 salmar frå dei fyrste 200 salmane i Norsk salmebok. Salmane avspeglar salmetonen frå sju ulike tidsperiodar, frå folketonane til melodiar frå nyare tid. Når heile salmeboka skal syngjast på denne måten, er dette ei nyskaping og har truleg ikkje vore gjort før.
10.02.2019
Vindmøller i Uskedalsfjella er framleis med i vurderinga.
NVE sitt arbeid med Nasjonal ramme for vindkraft på land nærmar seg no slutten. Hovudrapporten skal offentleggjerast 1. april. I alt har dei peika ut 43 aktuelle område for utbygging over heile landet, og tre av desse omfattar deler av Kvinnherad.
Miljødirektoratet og Riksantikvaren har no kome med framlegg til område der dei ikkje ønskjer utbygging ut frå ulike verneinteresser. I Kvinnherad er det berre fjellområda i Mauranger som er tekne med her. Med dette er fjella kring Uskedalen framleis med i vurderinga.

09.02.2019
Vart kretsmeister i langrenn.
I dag vart det tradisjonelle Ulvikarennet arrangert.  Løpet gjekk i fristil, og rennet var også kretsmeisterskap for Hordaland i denne stilarten.  Rennet samla dermed eit stort tal deltakarar frå heile fylket.  Fleire løparar frå UIL deltok i rennet, og dei hevda alle seg godt i kamp med dei beste skiløparane i fylket.  Kari Bråtun gjekk heilt til topps i kvinneklassen.
09.02.2019
Aud S. Myklebust 84 år og med utstilling på Lagunen Storsenter.
I dag kl. 12 opnar Aud Sørheim Myklebust utstilling på Lagunen Storsenter. Utstillinga syner det store mangfaldet som særkjenner Aud sitt arbeid. Med over 100 kunstverk finn du biletvev, maleri og monotypi. Mange av tekstilprodukta er laga på veven i Fløyen, arbeidshytta hennar i Uskedalen. Fleire av bileta har motiv frå Ulvanoso. Utstillinga er open på Lagunen fram til 23. februar.
Sponsorar
Ospelunden
S. Rødsten Bilforretning A/S
Spar
Kvinnherad Vekstbedrift AS
Brødrene Hjønnevåg AS
Gros Blomster
Stord Lufthamn
Uskedal Båtlag
Auto 88
Kvinnherad Breiband
Kvinnherad Elektro
Zjakk Frisørsalong
Elins Matgleder
Uskedal Røyr og Multiservice
Solheim Turiststajson
kvinnheringen
Byggeriet
Kvinnherad Energi AS
Tysnes Sparebank
iDrift AS
grenda
Kvinnherad Renhold service
Sparebank 1 SR bank ASA
Kvinnherad Breiband
Utvikla av iDrift AS